Op 1 juni wegens succes nog één keer te zien in het Wennekerpand

Schiedamse jongeren spelen dubbelprogramma SLET & BRO

Schiedamse jongeren spelen dubbelprogramma SLET & BRO

Op donderdag 1 juni spelen de leerlingen van de Jonge Stokerij nog een keer de succesvoorstellingen SLET en BRO voor publiek. Twee belangwekkende jongerenvoorstellingen over opgroeien, ergens bijhoren, seksualiteit en grenzen stellen (en overschrijden). De Stokerij en Theater aan de Schie presenteren dit als dubbelprogramma op één avond en in het kader van 25 jaar Theater aan de Schie kosten tickets voor dit bijzondere evenement slechts € 2,50! De leerlingen spelen beide voorstellingen ook overdag op 31 mei, 1 en 2 juni i.h.k.v. cultuureducatie voor middelbare scholen uit Schiedam in omgeving.

Regisseur/bewerker Anne Rats: “Sinds we SLET voor het eerst speelden in 2019 is het thema seksueel grensoverschrijdend gedrag helaas steeds actueler geworden, voor steeds jongere mensen. Daarom is het bijzonder en goed dat Theater aan de Schie samen met ons deze voorstellingen wil laten zien aan een zo breed mogelijk publiek, in een bijzondere vorm ook nog eens. Dat zulke jonge spelers een voor hen zo relevante voorstelling kunnen spelen hier in Schiedam, is echt een cadeau aan de stad en haar inwoners.”
 
Over de voorstellingen
In SLET worden de grenzen van de zestienjarige Joey door drie vrienden op de achterbank van een taxi totaal overschreden. Ze doet aangifte en beleeft de gebeurtenissen opnieuw. Haar verhaal wordt verweven met een glimp van de reactie van de samenleving om haar heen. Hoe bepaalt dit incident achterin een taxi het leven van Joey en haar vrienden?
 
BRO, de mannelijke tegenhanger van SLET, is een aangrijpende en soms confronterend herkenbare jongerenvoorstelling over #metoo en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hoe groei je op als man in deze wereld? Hoe hoor je erbij? Hoe word je gezien? Hoe ga je respectvol om met je relaties? Een stuk over grenzen en verwachtingen. Wat mag wel en wat mag absoluut niet? Zes jonge vrienden zoeken hierin steun bij elkaar, maar komen erachter dat dit niet altijd even vanzelfsprekend is.
 
SLET en BRO zijn bewerkingen van twee stukken van Katie Cappiello (Brooklyn, New York): SLUT The Play (2013) en Now That We’re Men (2016). In 2017 richtte Cappiello GoodCapp Arts op, een toneelschool voor jongeren. Op basis van SLUT heeft zij de Netflixserie Grand Army (2020) geschreven en geproduceerd.
 
concept en bewerking Anne Rats regie Anne Rats, Koen Wouterse spel Bianca Croitor, Pien de Haan, Zara Heinze, Elise van der Hiel, Mandy Koppenhagen, Emma Menkhorst, Maud Neuschwanger, Catalina van Spijk, Anoek Verspuij, Liesl van ’t Zelfde (understudy’s: Max de Bloois en Luna van Roosmalen), Ise Montens, Ties van Noordennen, Simon Smulders, Jay Streunding, Stan Vos, Felix Wilbrenninck decor Anouk van Mil techniek Melvin Mook, Theater aan de Schie marketing Dieke van der Spek, Anne Rats, Theater aan de Schie grafisch ontwerp Anouk van Mil fotografie & video Twan de Veer
 
Praktische info
do 1 juni 2023 20:00 Wennekerpand, Schiedam
Kaartverkoop via Theater aan de Schie
(010) 2 467 467 & https://theateraandeschie.nl/voorstelling/slet-bro

25-05-2023