Feest met gemeentelijke vergunning op sportcomplex in Holy

Schiedam drie dagen wakker geschud

Schiedam drie dagen wakker geschud

VLAARDINGEN | SCHIEDAM - DCMR meldt zaterdagavond om negen uur zaterdag zestien geluidsklachten - voornamelijk uit Schiedam - ontvangen te hebben veroorzaakt door harde muziek op een sportcomplex in Vlaardingen Holy.

Het bericht van DCMR luidt: "DCMR heeft vandaag vanaf 10.30 uur tot heden 16 geluidsklachten ontvangen (13 uit Schiedam en 3 uit Vlaardingen) over harde muziek mogelijk veroorzaakt door S.C. Vlaardingen Holy (softbalvereniging).

Gemeente Vlaardingen heeft hiervoor afgelopen donderdag vergunning verleend (vrijdag en zaterdag van 10:00 uur tot 22:00 uur en zondag van 13:00 uur tot 22:00 uur). Er is geen opdracht aan DCMR gegeven om hierop toezicht te houden. "De vergunning is dan ook niet bij ons bekend," aldus DCMR.

Omdat de klachten binnen bleven komen, heeft het milieupiket van DCMR een onderzoek ingesteld en geconstateerd dat de overlast door deze softbalvereniging werd veroorzaakt.

De vereniging is verzocht rekening te houden met de woonomgeving. Er bleven toch klachten binnenkomen, daarom is contact gezocht met de politie. Deze is eveneens ter plaatse geweest. Helaas bleven klachten binnenkomen. "Er is contact opgenomen met de bestuurders van Vlaardingen, in de hoop dat vanuit de gemeente actie wordt ondernomen."

Een bewoner van Schiedam Groenoord (naam bij de redactie bekend) meldde ons: "Sinds gisterenavond ondervinden bewoners in Groenoord en Holy veel geluidsoverlast van een Caribisch feest op het honkbalterrein aan de Zwaluwenlaan in Vlaardingen. Er is een aantal klachten bij DCMR ingediend. Maar nog zonder succes.

DCMR meldt dat vooraf door de vergunningverlener (gemeente Vlaardingen) geen overleg is geweest. DCMR heeft de politie ingeschakeld. Maar zonder resultaat. Zoals meldingen op de app Buiten van zowel Schiedam als Vlaardingen.

Alle organisaties op zomerreces? Veel geluid van muziek en stemming (in Caribische taal) is er en bleef vanaf vrijdagavond tot en met zondag."

Update
DCMR meldt: "De gemeente Vlaardingen stuurde Toezicht & Handhaving naar de softbalvereniging. Om 16:00 uur stond er al een bezoek gepland, maar vanwege de vele meldingen gingen zij eerder naar de locatie."

Om 15.30 uur wordt eraan toegevoegd door DCMR: "Ook op zondag 31 juli (15.30 uur) zijn 33 nieuwe meldingen binnengekomen van geluidsoverlast. We hebben de gemeente Vlaardingen geïnformeerd."

Om 18.00 uur: "DCMR heeft tot nu toe 67 klachten binnen gekregen. De gemeente Vlaardingen laat weten dat zij rond 16:00 uur het geluid gemeten hebben en het was te hard. Zij zijn duidelijk geweest naar de organisatie en die was meewerkend. Daarna werd er weer gemeten en was het 20 DB lager. Ze gaan nogmaals het gesprek aan met de organisatie."

Om 20.00 uur meldt DCMR: "Ondertussen zijn er 85 klachten binnen gekomen. We hebben het doorgegeven aan de gemeente Vlaardingen."

Om 20.45 uur is de muziek gestopt.

De Vlaardingse politieke partij Heel De Stad heeft vragen gesteld.

Foto: het gebouw van DCMR in Schiedam

02-08-2022