Het kan in Schiedam Centrum

Samen kijken naar Oranje?

Samen kijken naar Oranje?

Vandaag start het EK. Hoe anders dan voorheen. Minder versierde straten. Geen buurtbarbecue. Niet met z'n allen in de kroeg. Toch is er meer mogelijk dan je denkt.

Schiedam Centrum biedt dat wat voor veel mensen onbereikbaar lijkt: samen naar Oranje kijken! Hoe dan?

In het centrum worden vanaf vrijdag 11 juni bij alle horecaondernemers, oranje kijkers uitgedeeld. Met deze telefoonhouders kun je op je eigen mobiel de wedstrijd volgen. Schiedam Centrum biedt bezoekers zo hun woonkamer buiten.

Het idee komt van horeca ondernemer Janet van Café 't Anker, zij wil haar klanten, ondanks de maatregelen, toch een fijne plek bieden om te kijken. Michael van de Lunchcafé de Beurs zette de eerste kijkers al op zijn terras: "Echt een top-idee dit! Zo kunnen we gecontroleerd samen zijn. Nu alleen nog even duimen dat we gaan winnen."

Kitty Buijtendijk, centrummanager, voegt toe: "Thuis mogen mensen nog niet met veel tegelijk zijn. Bij ons in het centrum hebben we genoeg plek!

Oranje fans kunnen een tafel reserveren (ook aan de deur) en zo op gepaste afstand van elkaar, toch samen van de wedstrijd genieten. Het is fijn om die sfeer te kunnen creëren."

11-06-2021