Route Vlaardingen Tour de France Femmes

Route Vlaardingen Tour de France Femmes

VLAARDINGEN - Met nog vier maanden tot de start van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024, is de definitieve route van Vlaardingen bekend. Tijdens de eerste etappe op maandag 12 augustus fietsen de rensters rond het middaguur onder andere langs het Oranjepark, over het Liesveldviaduct, over de Marathonweg en door de splinternieuwe Maasdeltatunnel.

’s Werelds belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen gaat voor het eerst van start in het buitenland. De eerste etappe start in Rotterdam en finisht in Den Haag. Tijdens deze rit komen de rensters vanuit Schiedam onder metrostation Vijfsluizen door, Vlaardingen binnen.

Route Vlaardingen
Het peloton komt maar liefst twee keer door Vlaardingen. Vanuit Schiedam fietsen de rensters via de L.A. Kesperweg, Vlaardingen in. De ploeg vervolgt de route via de Westlandseweg en slaat linksaf de Hoflaan op. Het peloton raast vervolgens over de Oude Havenbrug en het Liesveldviaduct. Met een S-bocht belanden zij in de Van Der Driftstraat en gaan aan het einde van die straat rechtsaf de Burgemeester Pruissingel op. Bij de eerste kruising gaat de route verder via de Westlandseweg en zal de ploeg de snelweg (A20) opgaan richting Maassluis. Daar zullen ze als allereerste de afslag nemen richting Rozenburg waar zij door de splinternieuwe Maasdeltatunnel zullen fietsen. Een uniek moment, aangezien de nieuwe verbinding in december pas echt open gaat voor verkeer.

Na een flink stuk wielrennen door de gemeente Nissewaard en Voorne aan Zee, gaan de rensters nogmaals via de Maasdeltatunnel weer terug richting Vlaardingen. Door de A20 afslag Vlaardingen-West te nemen, komen zij terecht op de vernieuwde kruising. Daar wordt rechtsaf geslagen waarna de gehele Marathonweg wordt afgefietst. Vervolgens verlaat het peloton Vlaardingen via de Maassluissedijk. Projectwethouder Bart Bikkers: “De route loopt langs echte authentieke Vlaardingse plekken als het Oranjepark, de Oude Haven en de Broekpolder. Het is een eer dat de rensters twee keer door onze stad komen en we onze mooie stad mogen laten zien aan de wereld.”

In de ban van de Tour
Dat Vlaardingen onderdeel is van deze grote wielerwedstrijd is uniek en moet gevierd worden. Met die reden zijn er in samenwerking met citymarketingorganisatie Vlaardingen Partners verschillende initiatieven in ontwikkeling. Deze zullen, naast de route, Vlaardingen nog meer op de kaart zetten. “Dit soort initiatieven moedig ik alleen maar aan,” aldus Bikkers. “Graag roep ik ook de stad op om dit bijzondere event mee te vieren. Kom de rensters op 12 augustus vooral aanmoedigen of organiseer bijvoorbeeld een bijpassend event. Laten we samen trappen naar een onvergetelijke doorkomst en aan de wereld laten zien hoe trots we zijn op onze stad!”

Voor de totale etappe en meer informatie over de etappes in Nederland gaat u naar www.letourfemmes-rotterdam.nl/. Praktische informatie wordt in een later stadium gecommuniceerd.

Tekst
Gemeente Vlaardingen

12-04-2024