Bijnamen Tramtour en Voetbal Tramtour

Rotterdamse Tramtours weer van start

Rotterdamse Tramtours weer van start

Dit najaar worden deze twee speciale tramtours weer hervat. Er zijn diverse zaterdagen gepland voor mooie rondritten met de historische Rotterdamse trams.

Tijdens de Rotterdamse Bijnamen Tramtour komen de talloze bijnamen voorbij die worden verzonnen door Rotterdammers voor kunstwerken, gebouwen, straten, bruggen etc. 'De Koopgoot' en 'De Kuip' zijn natuurlijk zeer bekend, maar kent u ook 'Het Ding', 'De Gecrashte IJscocar' of 'De Flipspuit'? En welke van de dik twintig bijnamen voor de Erasmusbrug kent u? Verder veel leuke anekdotes, verrassende wetenswaardigheden en de nodige Rotterdamse humor van stadsgids en bijnamenverzamelaar Herco Kruik. De rondritten in de historische jaren '30 vierasser-trams worden gehouden op de zaterdagen 2 okt en 20 nov om 11.00 u, 13.00 u en 15.00 u.

De Rotterdamse Voetbal Tramtour bewijst dat Rotterdam dé voetbalhoofdstad van Nederland is. De stad kent als enige in Nederland drie betaald voetbalclubs en de tramtour gaat langs de drie stadions: via Woudestein langs Het Kasteel en naar De Kuip. Onderweg vertelt Rotterdamkenner en voetballiefhebber Herco Kruik talloze voetbalanekdotes, mooie citaten, bijnamen van spelers, opmerkelijke weetjes, typisch Rotterdamse voetbalhumor en de nodige statistieken. Verder komen de clubliederen, legendarische commentaarfragmenten en mooie voetbalgedichten voorbij. De rondritten in de historische jaren '60 Duwag-trams worden gehouden op de zaterdagen 18 sep, 6 nov en 11 dec om 12.30 u en 15.00 u.

Kaarten reserveren voor beide tours a € 15,- p.p. kan via www.scheurmailrotterdam.nl.

191116 Tram 11

08-09-2021