Zaterdag 14 mei i

Rapper Hef treedt op in De Kroepoekfabriek

Rapper Hef treedt op in De Kroepoekfabriek

Dit weekend treedt een van Nederlands grootste rappers op in De Kroepoekfabriek; Hef!
De rapper uit Hoogvliet is al meer dan tien jaar in de actief en kan je gerust de status
‘hiphoplegende’ geven. Recent kwam zijn nieuwe plaat ‘Hefvermogen 2’ uit en daarmee is
hij op tour.

Hef

Hef wordt in 2008 met zijn videoclip ‘Puur’ in één klap het gezicht van de wijk Hoogvliet in Rotterdam. Met zijn unieke, laid back stijl en rauwe overkomen vergaart hij de aandacht van de straat én van verschillende gewaardeerde critici.

Door de jaren heen deed hij talloze tours en optredens in Nederland en België. Dit maakten Hef een van de meest consistente en sterke rap-live acts van het land, wat leidde tot shows op verscheiden grote festivals als Lowlands en WOO HAH!. Ook inspireerde Hef door de jaren heen grote getale aan Nederlandse rappers en werkte met vrijwel iedereen daarvan samen, van Ronnie Flex, Kevin tot Frenna en Broederliefde.

In 2019 bekroont Hef 10 legendarische jaren in de rapgame wanneer zijn album ‘Koud’ op nummer 1 binnenkomt in de charts. Eind vorig jaar bracht de rapper het album ‘Boyz in the Hood vol.2’ uit samen met broers Adje en Crooks. Laatstgenoemde zal ook het voorprogramma tijdens deze avond verzorgen. Enkele weken geleden kwam de plaat ‘Hefvermogen 2’ uit en dit album bereikte ook de nummer 1 positie in de album top 100.

Hef

Zaterdag 14 mei

Open: 20.30 | Aanvang: 21:00 uur

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl

 

11-05-2022