Profvoetballer Ian Maatsen verrast met Flip Vethaaktrofee

Profvoetballer Ian Maatsen verrast met Flip Vethaaktrofee

Wethouder Arnoud Proos heeft zaterdag 25 juli profvoetballer Ian Maatsen verrast met de Flip Vethaaktrofee 2021. Deze sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers wordt dit jaar drie keer uitgereikt. Na eerdere uitreikingen aan Louise Hoek en Pim van Vugt werd Ian Maatsen als laatste verrast. Hij kreeg de Flip Vethaaktrofee vanwege zijn debuut in Jong Oranje.

inds 2018 speelt Ian Maatsen in Engeland. Hij heeft daar voor Chelsea, Charlton Athletic en Coventry City gespeeld. Zijn prestaties daar zijn niet onopgemerkt gebleven. In september 2021 mocht hij zijn debuut voor Jong Oranje maken tegen Moldavië. Dit optreden zorgde ervoor dat zijn oude Vlaardingse voetbalclub S.V. CWO hem nomineerde voor de Flip Vethaaktrofee 2021. 

De basis van Ian Maatsen zijn carrière ligt in Vlaardingen bij S.V. CWO. Via de jeugd van Sparta, Feyenoord en PSV is hij uiteindelijk in Engeland terecht gekomen. Daar mag hij op topsportniveau zijn voetbalwedstrijden afwerken. Om die reden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om Ian Maatsen de Flip Vethaaktrofee uit te reiken in de categorie Topsport. 
Naast dat Ian Maatsen hard werkt om de top te bereiken is hij regelmatig terug te vinden bij S.V. CWO. Op de momenten dat hij terug in Nederland is laat hij zich regelmatig zien bij zijn oude voetbalclub. Vaak combineert hij dit met het verzorgen van een training voor de jeugd. Ook tijdens het slaapfeest voor de jeugd van CWO was hij aanwezig en werd hij door wethouder Arnoud Proos verrast met de Flip Vethaak trofee.
Wethouder Proos: “Wij zijn trots op de prestaties die deze jonge Vlaardinger nu al heeft behaald en hopen dat hij een inspiratie blijft voor onze Vlaardingse Jeugd.”

Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. De gemeente zet sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

Over Flip Vethaak
Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst. 
 
 

25-06-2022