Prijsuitreiking bouwpakketjes trekschuit op 17 september

Prijsuitreiking bouwpakketjes trekschuit op 17 september

Op 17 september a.s. vindt om 09.00 uur op het schoolplein van IKC de Westhoek de prijsuitreiking plaats door burgemeester Edo Haan aan de drie winnende leerlingen, die de bouwpakketjes van de Maassluisetrekschuit op school hebben gemaakt. Alle 40 kinderen zullen een oorkonde en een verassing krijgen uit handen van Frank Baart, voorzitter van ‘Zorg en Vlijt’.

Op 6 maart 2020 heeft de burgemeester de pakketjes uitgedeeld bij de toen in aanbouw zijnde trekschuit in de historische scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’.In verband met Corona konden de eindresultaten pas een jaar later ingeleverd worden.Medio juli van dit jaar zijn de mini trekschuitjes tentoongesteld in Museum Maassluis en konden bezoekers beoordelen welk model het best gebouwd of het mooist versierd was. Een jury bestaande uit Ella Steehouwer (Museum Maassluis), Paul Welagen (werfbaas bouwteam) Carla van Es en Kees Tempelaars (modelbouw trekschuit) had tenslotte het laatste woord.

Volgend jaar hoopt ‘Zorg en Vlijt’ dit project op meerdere basisscholen in de regio  (Maassluis, Midden Delfland, Vlaardingen, Schiedam en Delft) te kunnen aanbieden en hiermee extra belangstelling te creëren voor historische trekschuiten en trekvaarten: “De Intercity van de Gouden Eeuw”.   

 

12-09-2021