Post-rockbands Oh Hiroshima en TÖRZS

Vrijdag 15 december in De Kroepoekfabriek

VLAARDINGEN - Aanstaande vrijdag 15 december staat de avond in het teken van Europese post-rock. Op die avond staan Oh Hiroshima (SE) en TÖRZS (HU) in De Kroepoekfabriek.

Post-rockbands Oh Hiroshima en TÖRZS

Oh Hiroshima
Na in Europa het voorprogramma verzorgd te hebben van post-rock grootheden God Is An Astronaut gaat Oh Hiroshima met een eigen tour door Europa. De huidige formatie van Oh Hirosima bestaat uit de Zweedse broers Jakob Hemström (gitaar/zang) en Oskar Nilsson (drums).

De band maakt sinds het vormen van de band vrij traditionele postrock, maar met hun nieuwe album 'Myriad' experimenteren ze met nieuw geluid. Ze combineren de atmosferische sound met een enorm scala aan nieuwe invloeden. De band heeft hiermee grote stappen gemaakt in soundcrafting en songwriting.

Het is overduidelijk dat Oh Hiroshima na 15 jaar constant blijft ontwikkelen en de creatieve grenzen verlegt, iets wat live nog beter naar voren komt.

TÖRZS
De Oost-Europese nieuwkomer TÖRZS is op dit moment de grootste instrumentale post-rock band van Hongarije. Hun laatste album is opgenomen in een grottenstelsel 500 meter onder de grond, een locatie dat aangemerkt is als Unesco Werelderfgoed. Het album werd uitgebracht door A Thousand Arms (USA) en Golden Antenna Records (DE).

De band was onderdeel van het Moscow Music Week showcase festival en de Budapest Showcase Hub in 2021. Nu tourt de band door Europa waarin ze hun nog te verschijnen nieuwe album laten horen, met deze vrijdag dus in De Kroepoekfabriek.

Oh Hiroshima + TÖRZS
Vrijdag 15 december 2023
Open: 20:30 | Aanvang: 21:00 uur
Voorverkoop: €13,-. Deur: €15,-.
Meer info is te vinden op https://kroepoekfabriek.nl/agenda/oh-hiroshima-torzs/

13-12-2023