Kaartverkoop van de over-the-top musical nu van start

Pia Douwes schittert in musical The Prom

Pia Douwes schittert in musical The Prom

De over-the-top Broadway-musical The Prom komt naar Nederland! Pia Douwes, Joke de Kruijf, Dennis Willekens, Barry Beijer, Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits, Wieneke Remmers en Rogier Komproe vervullen de hoofdrollen in deze feel-good musical, waarvan de gelijknamige Netflix film met Meryl Streep ook een enorm succes is. Op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 november 2022 is de musical te zien in Theater aan de Schie.

Toegang is € 57,50 per persoon. Kaarten zijn nu te koop via theateraandeschie.nl

De Broadway-musical The Prom ontving zes Tony-nominaties en won de Drama Desk Award voor beste musical. In de succesvolle Netflix Original Film werden de hoofdrollen gespeeld door Meryl Streep, James Corden en Nicole Kidman. Nu komt de over-the-top Broadway-musical naar Nederland!

Pia Douwes, Joke de Kruijf, Dennis Willekens, Barry Beijer, Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits, Wieneke Remmers en Rogier Komproe vervullen de hoofdrollen in deze feel-good musical. The Prom is hét ultieme musicalfeest voor jong en oud met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor. Speld je corsage op, grijp je danspartner en gooi die jazz hands in de lucht, want… het is tijd voor een feestje!

Het verhaal

Tien jaar geleden werd in Mississippi een schoolfeest afgelast om te voorkomen dat een scholiere haar vriendin en liefde als date mee zou nemen. Dit vormde de basis voor het script van de succesvolle Broadway-musical. Vier uitgedoofde Broadway-sterren doen alles om weer te stralen en krijgen lucht van een provinciaal relletje. Emma wil maar één ding: met haar vriendin en liefde Alyssa naar Prom, het feestelijke eindejaarsbal van haar school. Maar dat ligt moeilijk in haar conservatieve woonplaats. De ouderraad blaast het hele feest af. De ijdele artiesten grijpen hun kans om zelf weer in de spotlights te staan en trekken ten strijde. Maar wat begint als een slim zakelijk project om hun eigen imago op te poetsen, mond uit in een emotionele reis met maar één einddoel: jezelf kunnen en mogen zijn!

De musical wordt geproduceerd door De Graaf & Cornelissen Entertainment. Artistiek directeur Hans Cornelissen over The Prom: “Ruud de Graaf en ik zijn superblij met deze cast. We hebben denk ik een mooie combinatie gevonden van zeer gevestigde namen met uitstekende comedy skills en veelbelovend jong talent. Met Pia Douwes en Joke de Kruijf hebben we tevens een uniek musicalduo in huis. Sinds ze in 1991 beiden doorbraken met hun rollen in de eerste Nederlandse versie van Les Misérables werden ze hartsvriendinnen maar stonden nooit meer samen in een productie. Het is bijzonder dat we beide vedettes nu in The Prom weer gezamenlijk op het toneel kunnen brengen. En voor de jonge talenten, Juliëtte van Tongeren die nu in Titanic te zien is en Soraya Gerrits die momenteel de jonge Lady Di vertolkt, zijn het hun eerste hoofdrollen. De regie is in handen van Paul van Ewijk en Jurrian van Dongen tekent voor de Nederlandse vertaling.”

The Prom met Pia Douwes, Dennis Willekens, Joke de Kruijf en vele anderen is op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 november 2022 te zien in Theater aan de Schie. Toegang is € 57,50 per persoon. Reserveren kan via theateraandeschie.nl.

 

 

 

 

 

01-03-2022