Met feestelijke diplomauitreiking

Petje af Waterweg rondt Petje af-jaar succesvol af

Petje af Waterweg rondt Petje af-jaar succesvol af

Het afgelopen jaar deden de kinderen van Petje af Watergeg (Schiedam, Vlaardingen en Maassluis) weer volop mooie nieuwe ervaringen op waarmee hun blik op de wereld en hun eigen toekomst een stukje verruimd werd. Zo kregen ze een kijkje achter de schermen bij diverse beroepen, waarbij zij les kregen van inspirerende gastdocenten, op bedrijfsbezoek gingen en via excursies en activiteiten in contact werden gebracht met kunst en cultuur. Afgelopen zondag rondden de kinderen hun Petje af-jaar feestelijk af met de uitreiking van hun bronzen, zilveren of zelfs gouden diploma. 

Zondag 4 juli jl. ontvingen de kinderen hun felbegeerde Petje af-diploma en bijbehorende pin in combinatie met een bezoek aan de indrukwekkende Spacebuzz! Dit is een heuse raket op wielen waarin de leerlingen kunnen ervaren hoe het is om onze mooie aarde vanuit de ruimte te zien. Per keer kunnen negen kinderen een ruimtereis maken. Ze zitten naast elkaar, met een VR-bril op voor een levensechte ervaring! 
 
Talentontwikkeling 
Petje af ontvangt nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 - 14 jaar om ze buiten schooltijd de kans te geven hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo hebben de kinderen van Petje af Waterweg het afgelopen jaar geleerd hoe je een bodemonderzoek doet, zijn ze op bezoek geweest bij de fietsenmaker en hebben ze geleerd welke talenten je nodig hebt voor het maken van film en foto's. 
 petjeaf

Over Petje af 
Ondanks dat Nederland een ontwikkeld land is, zijn gelijke kansen om talenten te ontdekken en te ontwikkelen helaas niet vanzelfsprekend. Stichting Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek waar de wieg heeft gestaan nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. Door middel van een inspirerend praktijkprogramma ontdekken kinderen van 10 - 14 jaar bij Petje af in 30 zondagen per jaar de wereld: ze komen in aanraking met verschillende rolmodellen en beroepen, gaan op excursie en doen activiteiten gerelateerd aan kunst, cultuur en gezond gedrag. De kinderen worden zich zo bewust van hun talenten en mogelijkheden, ontwikkelen een positief zelfbeeld en worden gemotiveerd om te bouwen aan een kansrijke toekomst.   
 
Meer informatie: www.petjeaf.nl 


 

05-07-2021