Pas Halverwege: 150 jaar Waterweg

Pas Halverwege: 150 jaar Waterweg

MAASSLUIS – Volgend jaar staat in het teken van 150 jaar Nieuwe Waterweg. Het project ‘Pas Halverwege’ is door de Co-Creatieraad Theater Koningshof uit Maassluis opgezet om het 150-jarig jubileum te vieren. Met dit jubileum vieren we dat de Nieuwe Waterweg, in Maassluis ‘het Scheur’, Maassluis sinds 1872 verbindt met de Noordzee. Het voorstel voor het project heeft veel bijval gekregen van de gemeente Maassluis en de Culturele Raad van Maassluis. Ook andere gemeenten langs de waterweg zoals Hoek van Holland en Rotterdam vieren deze gebeurtenis.

Begin oktober 2021 vindt er een kick-off plaats die de start markeert van vele culturele festiviteiten rondom het thema 150 jaar Nieuwe Waterweg. In de periode oktober 2021 tot en met juni 2022 bieden organisaties uit de stad vanuit het gezamenlijke project een scala aan creatieve, aantrekkelijke activiteiten aan voor inwoners en bezoekers.

‘Pas Halverwege: 150 jaar Waterweg’ nodigt organisaties, ondernemers, verenigingen, cultuurliefhebbers, muziek- en theatermakers, ondernemers en andere geïnteresseerden uit om een bijdrage te leveren. Heb je ideeën over activiteiten die jouw organisatie het aankomend jaar kan organiseren, waarbij een inhoudelijke link wordt gelegd met de viering van 150 jaar Nieuwe Waterweg? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 2 of 9 september in Theater Koningshof!

De activiteiten in de aanlooptijd naar het spektakel in juni 2022 maken zelf uitdrukkelijk deel uit van het belang en de amusementswaarde van ‘Pas Halverwege’. De viering is een soort parelketting waaraan verschillende parels worden geregen: zoals bijvoorbeeld openbare initiatieven in de stad waar verhalen verteld worden, schoolprojecten waarin het waterthema wordt uitgewerkt, boottochtjes met Maritiem Maassluis en de uitvoering van sommige scenes of muziekstukken als (kleine: weg) voorproefjes op locaties als buurthuizen, instellingen of scholen in de stad.

Als klap op de vuurpijl vindt er een grootse locatievoorstelling, of beter gezegd een stadsspektakel plaats, aan, op en rond het water! Een spektakel dat naast muziek, dans en toneelspel juist ook ruimte biedt voor ludieke bijdragen van bijvoorbeeld schippers, ondernemers, sporters en wandelaars.

Bij interesse kan er worden aangemeld voor de informatiebijeenkomst op2of 9 september om 20.00 uur in Theater Koningshof Maassluis. Heb je al een idee of een vraag? Dan kun je jouw idee mailen naar wendy@theaterkoningshof.nl of contact opnemen via het telefoonnummer: 06-29199960. 

 

27-08-2021