Presentatie eerste roman Dolores Renzbald bij Handelshuis de Haring

Palestijnse roman vanuit Bethlehem

Palestijnse roman vanuit Bethlehem

Swag in Bethlehem is het eerste boek van de Vlaardingse Dolores Renzbald. De roman werd vrijdag 19 februari bij Handelshuis de Haring ten doop gehouden. Wethouder Jacky Silos mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen en tegen alle politieke mores in betaalde zij voor de gesigneerde roman.

Swag in Bethlehem handelt over de zoektocht die Dolores tweemaal ondernam naar de Palestijnse stad op de Westelijke Jordaanoever; op zoek naar vrede achter de twaalf meter hoge muur die de bevolking scheidt van Israëli.

Op negenentwintigjarige leeftijd ondernam zij de avontuurlijke reis naar Palestina. Waar het land lag wist zij toen nog niet. Korte tijd later vielen haar ter plekke de schellen van de ogen en veranderde haar leven voorgoed.

In haar roman verhaalt Dolores over het land dat op slot is en waarvan de sleutel (tot vrede) diep in de oceaan van goede wil ligt. Zij spreekt van obstakels, grensovergangen, emotionele momenten en haar vanwege een uitbrekende oorlog moderne martelgang om weer thuis, bij haar zoon, te geraken.

Dolores is geboren in Rotterdam, van Surinaamse komaf en vanaf haar eerste levensjaar opgegroeid in Vlaardingen. Haar motto: Vrede op aarde. In dit geval geen loze kreet, want zowel vanuit haar hart als haar werk bepleit zij de multiculturele samenleving waarbij discriminatie een vergeten woord moet worden. Hierbij niet zonder slag of stoot levensgrenzen passerend, durft zij verder te kijken dan de horizon.

Binnenkort plaatst De Vlaardinger een recensie over Swag in Bethlehem.

Swag in Bethlehem is een uitgave van Uitgeverij Boekscout Soest (www.boekscout.nl): ISBN: 978-94-643-1055-9. Het boek kost € 21,00 en is te koop bij Handelshuis de Haring en online.

Handelshuis de Haring
Westhavenkade 7
3131 AB Vlaardingen

Telefoon: 06-2451 2718
Website: www.handelshuisdeharing.nl 

Palestijnse roman vanuit bethlehem

 

19-02-2021