Overtuigd pacifist Bram Grandia deelt zijn verhaal

De Windwijzer met lezing over vrede

VLAARDINGEN - Pacifistisch zijn is eenvoudig als er vrede is, maar hoe doe je dat als er een bloedige oorlog aan de gang is? Op zondagmiddag 17 september deelt overtuigd pacifist ds. Bram Grandia met ons zijn verhaal. Wat zijn zijn persoonlijke bronnen en overtuigingen? Hoe kijkt hij naar de rol van de kerk in de huidige actualiteit? Wat is volgens hem de ‘Pax Christi’? Een moeilijk maar helaas zeer actueel onderwerp.

Overtuigd pacifist Bram Grandia deelt zijn verhaal

Grandia is er gaandeweg van overtuigd geraakt dat het de boodschap van de kerk is om op te roepen tot en te werken aan verzoening en vrede. Paus Franciscus en de Wereldraad van Kerken durven het kerkelijk zwijgen -als het om de huidige bloedige oorlog gaat- te doorbreken. Grandia hoopt op een open gesprek naar aanleiding van zijn verhaal over de vrede van Christus, de PAX Christi. Een moeilijk maar uiterst relevant onderwerp in de huidige wereld.

Je bent van harte uitgenodigd op zondag 17 september voor deze boeiende lezing van Zin op Zondag. Met elkaar zullen we reflecteren op de zoektocht naar vreedzame oplossingen voor de uitdagingen van onze tijd.

De lezing start om 15.00 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Entree is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

11-09-2023