Club Classique vervanger tijdens KRAANconcert

Overlijden 1e violist Stringfever schokt organisatie

Overlijden 1e violist Stringfever schokt organisatie

VLAARDINGEN - Het overlijden van 1e violist Giles Broadbent van het beroemde Engelse strijkkwartet Stringfever vorige week bracht de organisatie van de Kraanconcerten in organisatorische problemen. Na de teleurstelling van het niet doorgaan van hun optreden te hebben verwerkt werd direct het zoeken naar een muzikaal alternatief gestart. Een kwalitatieve evenknie werd gevonden in het Nederlandse Club Classique. Zij vormen nu de nieuwe afsluiter op vrijdag 15 september.

Club Classique is een niet alledaags strijkkwartet. Je ziet ze in het theater op een weiland of - zoals nu dus - aan het water. Waar ze spelen, daar hangt het publiek ademloos aan hun snaren. Van klassiek tot jazz en van musicalsong tot filmmuziek een waar feest met ontroering als wapen zodat je kunt wegdromen op Ravel’s Bolero of stevig swingen op Gershwin’s Rhapsody in Blue. Om nog maar te zwijgen van een briljantje van Chopin. Van groots, meeslepend en bombastisch gelijk een symfonieorkest tot klein en intiem op Madurodam zakformaat; Club Classique speelt het allemaal.

Vrijdagavond 15 september aanstaande brengen zij tijdens het licht klassieke Kraanconcert een programma met een knipoog naar de romantiek. Kom naar de Westhavenkade om het zelf te beleven. Met het zinnenprikkelende spel van Club Classique droom je even weg.

Kraanconcert
Vrijdag 15 september: 20.00 - 22.00 uur (doorlopend programma)
Zaterdag 16 september: 14.00 - 23.30 uur (als boven aangegeven)

Locatie: Westhavenkade (bij de gele kraan, voor Museum Vlaardingen)

Presentatie: Willy van Bree

11-09-2023