Straten, stoepen en pleinen schots, scheef maar schoon

Oranje golf door de stad voor de voorjaarsschoonmaak

Oranje golf door de stad voor de voorjaarsschoonmaak

VLAARDINGEN - Schoon en fris de zomer tegemoet, dat is het doel van de grote voorjaarsschoonmaak die de komende weken door de stad raast. Stadsdeel voor stadsdeel gaan poetsers, prikkers en klussers in hun oranje werkkleding door de straten om schoon te maken, recht te zetten, te repareren en op te knappen.

Vegen, schoffelen, overhangend groen snoeien, straatkolken schoonspuiten, kapotte verkeersborden en prullenbakken vervangen, kleine reparaties aan speeltoestellen, bestrating herstellen, paaltjes recht zetten en andere kleine klusjes, de ‘Oranje golf’ pakt het allemaal aan. 

De Oranje golf bestaat uit medewerkers van de gemeente, Stroomopwaarts, Irado, aannemers en woningbouwcorporaties, aangevuld door bewoners die zin hebben om de bezem, schoffel of poetsdoek ook op te pakken. De deelnemers zullen herkenbaar zijn aan hun oranje werkkleding. Hoewel… wie geen oranje werkkleding heeft, mag natuurlijk toch ook gewoon meedoen.

De Oranje golf stroomt eerst door het zuidoosten van onze stad: van maandag 14 april tot en met vrijdag 19 april gaat de bezem door de Babberspolder, Ambacht, het Centrum, de VOP en het oostelijk deel van de Rivierzone. De week daarna (maandag 22 april tot en met vrijdag 26 april) wordt de Holy onder handen genomen, zowel Holy-Zuid als Holy-Noord. 

De laatste week, van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei krijgt het westen van onze stad een poetsbeurt. De Westwijk, de Indische Buurt, Groot Vettenoord en het overige deel van de Rivierzone worden dan bezocht door de oranje golf.

De voorjaarsschoonmaak komt voort uit een amendement dat de gemeenteraad vorig jaar aannam en past in Stadsprogramma Leefbaar Vlaardingen, een programma met acties en activiteiten die bijdragen aan een schone, hele en mooie stad.

Fotografie
Peter Joore

15-04-2024