Tegelwippen wordt derby tussen Schiedam en Vlaardingen

Opening nieuwe bijenstal op De Groene Raat

Opening nieuwe bijenstal op De Groene Raat

SCHIEDAM - Wethouder Antoinette Laan opende om elf uur vanochtend in de lichte regen, met zelfs wat sneeuwvlokken erdoorheen, het NK Tegelwippen en de nieuwe bijenstal op De Groene Raat aan de Harreweg in Schiedam Noord.

door Jan Willem de Boer (video-reportage)

Annemarie van der Veen van de gemeente Schiedam vertelde Jan Willem de Boer dat het NK Tegelwippen een landelijke campagne is. De bedoeling is dat mensen zo mogelijk een tegel (of liever tegels) in hun tuin verwijderen en er plantjes voor terugzetten. Dit jaar wordt het tegelwippen in onze stad vooral ook een groene tweestrijd tussen Schiedam en Vlaardingen. "Zoveel mogelijk tegels eruit en plantjes erin", is het devies.

Waarom vindt de start van het NK Tegelwippen én derby Tegelwippen Schiedam - Vlaardingen in De Groene Raat plaats? "In De Groene Raat (wordt beheerd door Irado) zijn voorbeeldtuinen. Deze geven inspiratie voor het vergroenen. Het is ook gewoon fijn om hier te zijn. Vandaag is ook de theetuin open. Morgen is het officieel lente. Als je groen en bloemen wilt hebben, zijn er ook bijen nodig. Dat verklaart de opening van een bijenstal op De Groene Raat. Overigens is er ook lentefeest bij de overburen, het NME Centrum." 

20-03-2022