Opening Indische maand bibliotheek de Plataan

Tentoonstelling Indische Diaspora

VLAARDINGEN - Op maandagavond 6 november opent wethouder Jacky Silos om 20.00 uur de tentoonstelling Kaart Diaspora Indische Vlaardingers in de Bibliotheek de Plataan, vestiging Vlaardingen centrum. Na de opening volgt een lezing en krijgen bezoekers een rondleiding.

Opening Indische maand bibliotheek de Plataan

Deze tentoonstelling en bijbehorende activiteiten zijn georganiseerd in samenwerking met Indisch Belang Vlaardingen. De expositie Kaart Diaspora Indische Vlaardingers is nog de hele maand november te zien tijdens openingsuren van de Bibliotheek de Plataan aan de Waalstraat 100.

Wat houdt de Indische maand in?
Samen met de Stichting Indisch Belang Vlaardingen organiseert de Bibliotheek de Plataan in de maand november diverse activiteiten die in het kader staan van de geschiedenis van Indonesië. Elke maandag een cultureel programma met schrijvers/dichters van Indisch/Molukse origine.

Zo is er een lezing van oud-Indonesië-correspondent, historicus en schrijver Frank Vermeulen over zijn nieuwe boek Over Indië. Hij sprak dertig van de laatste ooggetuigen die er tachtig jaar geleden bij waren, toen Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog werd bezet door de Japanners. Dit was het begin van het einde van de Nederlandse heerschappij over de archipel. Ook komen er andere sprekers zoals radiomaker en schrijfster Inge Dümpel en de Indische dichter Carola Eisenring. Houdt voor de actuele stand van zaken rondom het programma onze website bij: www.debibliotheekdeplataan.nl/agenda.

Opening tentoonstelling
Wethouder Jacky Silos opent de tentoonstelling Kaart Diaspora Indische Vlaardingers. Daarna conservator Armand Fredriksz het verhaal achter Kaart Diaspora Indische Vlaardingers en geeft hij een rondleiding langs de tentoon gestelde objecten.

Erbij zijn?
Vanwege beperkt aantal plaatsen is het reserveren van een gratis toegangskaart aan te bevelen. Dit kan via de website van de Bibliotheek de Plataan (www.debibliotheekdeplataan.nl/agenda) of bij de klantenservice in één van de bibliotheekvestigingen in Vlaardingen.

23-10-2023