Opening daktuin Jenaplan Vlaardingen

VLAARDINGEN - Op 28 maart 2024 om 09:15 uur openen een paar kinderen samen met schoolleider Arianne van Os de vernieuwde daktuin van Jenaplan Vlaardingen.

Opening daktuin Jenaplan Vlaardingen

De afgelopen periode hebben de kinderen, ouders, teamleden en onze tuinman Jeroen  Hooijmeijer van de StadsOase keihard gewerkt om de ideeën uit te werken naar een  werkelijke tuin. De teamleden kunnen de nieuwe tuin gebruiken als daktuin met mooie  planten en moestuintjes. Maar ook als mooi buitenlokaal waar genoeg ruimte en materiaal  is om een heerlijke buitenles te geven. Er is voor de kinderen kindveilig tuingerei waar de  kinderen lekker mee kunnen spelen en onderzoeken.

Slordige daktuin
De daktuin was al langere tijd slordig. De bakken waren er slecht aan toe en de ruimte die er  was, werd niet goed benut. De teamleden hebben samen gekeken naar hoe het anders kon.  Een ouder, die architect is, hielp het team door de wensen in een digitaal programma uit te  werken. Daarna kwam de uitvoering, waar de kinderen, ouders, teamleden en Jeroen  Hooijmeijer wekenlang heel hard aan hebben gewerkt.

Geld inzamelen en sponsoring
Gemeente Vlaardingen en Stichting Jantje Beton sprongen financieel bij. Daarnaast hebben  de kinderen heel erg hun best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen door een  sponsorloop en veiling van hun spullen te houden. Ook een aantal lokale ondernemers heeft Jenaplan Vlaardingen gesponsord.

Dit zijn: OldNew Styling, Plantenbeurs, Bakker Klootwijk. BOONS en Banketbakkerij Molendijk. Al deze inspanningen hebben een mooi bedrag opgeleverd, waardoor de daktuin gerealiseerd kon worden.

28-03-2024