Open akker Stadslandbouw van Ruytenburch

Open akker Stadslandbouw van Ruytenburch

Vlaardingen – Iedereen is op zaterdag 26 augustus van 14.00 uur tot 16.00 uur weer van harte welkom op de open akker aan de Westlandseweg 250 bij het pannenkoekenrestaurant de Soete Suikerbol.

De open akker van 29 juli was een groot succes. Van het begin tot het eind was de belangstelling overweldigend. Ook deze keer is er een ruim assortiment van groenten, jam en klein fruit voor kleine donatie te koop. Een team van vrijwilligers staat klaar om prachtige veldboeketten samen te stellen voor de bezoekers. De groenten en bloemen zijn biologisch verantwoorde geteeld en vaak op dezelfde dag geoogst. Hoe mooi is het om groenten en bloemen uit je eigen stad mee naar huis te nemen. Er zijn ook nog planten in pot te verkrijgen. Met de opbrengst van de open akkerdag kan volgend jaar weer zaaigoed, plantjes en ander materiaal gekocht worden.

Stichting Stadslandbouw Van Ruytenburch is in april 2013 opgericht en bestaat bijna 10 jaar. Naast de akker aan de Westlandse weg en de tuin Holy is er nog de kas en kindertuin in ’t Hof. Om en in de kas naast Pannenkoekenhuis ’t Hof worden bloemen en planten opgekweekt en educatieve natuurprogramma’s gegeven voor kinderen van 2,5 t/m 13 jaar op de Kindertuinen. In dezelfde kas bevindt zich het populaire pop-up restaurant MOM (maaltijden op maandag).

Voor meer informatie: www.stadslandbouwvanruytenburch.nl of de Facebookpagina’s van Stadslandbouw van Ruytenburch, Kindertuinen Vlaardingen en MOM (Maaltijden op maandag).

21-08-2023