In gesprek met Peter van Uhm en Mart de Kruif

Oorlog, vrede en vrijheid in de Windwijzer

Oorlog, vrede en vrijheid in de Windwijzer

VLAARDINGEN - In het kader van de Geuzenmaand 2024, met als thema 'Vrijheid onder druk', nodigt De Windwijzer je van harte uit voor een uniek gesprek met twee vooraanstaande en inmiddels buiten dienst zijnde Nederlandse generaals, Mart de Kruif en Peter van Uhm. De bijeenkomst, die plaatsvindt op dinsdagmiddag 12 maart, staat geheel in het teken van verhalen over oorlog, vrede en vrijheid.

Militairen die als geen ander weten wat oorlog is zijn nog het meest tegen oorlog. Maar hoe werkt oorlog dan? Generaals buiten dienst Mart de Kruif en Peter van Uhm zullen antwoord geven op die vraag. Zij putten hiervoor uit hun rijke persoonlijke verhalen, de recente ontwikkelingen en de geschiedenis. Welke voorwaarden zijn noodzakelijk voor het ontstaan van een oorlog en wanneer leiden spanningen niet tot oorlog? Welke vaste patronen zie je in het verloop? En hoe eindigt een oorlog?

Het gesprek omvat ook thema's als de structuur van een krijgsmacht, de dynamiek van hiërarchie en leiderschap binnen het leger, en de noodzaak van nazorg na het sluiten van vrede. Het publiek wordt uitgenodigd om actief deel te nemen aan het gesprek en vragen te stellen aan deze gerenommeerde militaire leiders.

Het belooft een inspirerende middag te worden. Aanvang is om 14.00 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Graag vooraf aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl.

03-03-2024