Oogstmarkt en open akker

Stadslandbouw van Ruytenburch met gezond en lekker

VLAARDINGEN - Liefhebbers van lokale producten en mensen met een ‘groen en duurzaam’ hart opgelet. Op zaterdag 30 september van 12.00 tot 16.00 uur is weer de jaarlijkse Oogstmarkt en Open Akker van Stadslandbouw van Ruytenburch.

Oogstmarkt en open akker

Vrijwilligers van de Stadslandbouw organiseren een kleinschalige en gezellige oogstmarkt op de akker aan de Westlandseweg 250 bij pannenkoekenrestaurant De Soete Suikerbol.

De akker staat er prachtig bij. Tijdens de oogstmarkt is de akker te  bezichtigen. Enthousiaste vrijwilligers vertellen met plezier over de akker. Er zijn voor kleine prijsjes  groenten, honing, jam en veldboeketten te koop.

Een team van vrijwilligers staat klaar om voor bezoekers een boeket bloemen te knippen. De groenten en bloemen zijn biologisch verantwoord geteeld en vaak op dezelfde dag geoogst.

Naast de kramen van de Stadslandbouw zijn er nog rond de 12 kramen met brocante en streekproducten van andere organisaties. Hoe duurzaam maar ook leuk is het om producten uit eigen stad of regio mee naar huis te nemen.

In de kraam van de Stadslandbouw is ook informatie te vinden over tuin Holy aan de Lemsterlandhoeve 79, de kas, maaltijden op maandag (MOM) en kindertuinen in ’t Hof aan de Hofsingel.

Stichting Stadslandbouw Van Ruytenburch heeft op 23 september haar 10 jarig bestaan gevierd.

Voor meer informatie: www.stadslandbouwvanruytenburch.nl of de Facebookpagina’s van Stadslandbouw van Ruytenburch, Kindertuinen Vlaardingen en MOM (Maaltijden op maandag).

28-09-2023