Welkom, zondag 4 september

Oogstfeest Voedselbos Vlaardingen

Oogstfeest Voedselbos Vlaardingen

In het voedselbos aan de rand van de Vlaardingse Westwijk nemen de oogsten ieder jaar toe en dat wordt gevierd met een jaarlijks Oogstfeest! Zeven jaar geleden is gestart met de aanleg van het voedselbos door de stichting Voedselbos Vlaardingen. Sindsdien is er wekelijks een enthousiaste groep vrijwilligers actief en kunnen schoolgroepen het voedselbos bezoeken voor een mooie natuurles. Ook wordt er iedere laatste zondag van de maand een rondleiding georganiseerd.

Het Oogstfeest is op zondag 4 september van 13.00 tot 17.00u. De mooie toegangspoort is dan geopend en iedereen is welkom voor een bezoekje aan het voedselbos en de streekmarkt.

Streekmarkt
De markt is te vinden op het grasveld aan de Van Boendaleweg. Naast de voedselbos infokraam zijn daar ook de voedselbos-imkers aanwezig met hun honingproducten. Ook zijn er kramen met brocante en kunst en er zijn lokale voedselmakers, zoals de Deegkneders met hun ambachtelijke brood en Hoeve Avondrust met heerlijke streekproducten. Meer groen in eigen huis en tuin? Check dan de kraam van Velt voor een inspirerend boek over ecologisch leven en -tuinieren. Bij de markt kun je lekker swingen op de cowboy rock & roll muziek van de Vlaardingse band Los Rancheros!

Rondleidingen
Er zijn tijdens het oogstfeest ook rondleidingen door het voedselbos. Deze starten vanaf de infokraam. Om 14.00u is er een speciale wildplukwandeling, deze duurt een uur en wordt verzorgd door Janneke van Ruijven van Het Dwaalspoor. De wandeling start bij de voedselbos infokraam, en er kunnen maximaal 15 deelnemers mee.

Proeven en knutselen
In het voedselbos is de buiten-boskeuken geopend, je kunt er tegen een vergoeding kleine gerechtjes proeven. Kinderen kunnen op het oogstfeest met natuurlijke materialen een dromenvanger knutselen.

Naast alle vrijwillige inzet wordt het Oogstfeest ook mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Vlaardingen en Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o.

Bereikbaarheid
Het voedselbos is te vinden aan de rand van de Vlaardingse Westwijk tussen de Zuidbuurt en de Van Boendaleweg. Kom te voet, met de fiets of het OV. Vanaf metrostation Vlaardingen West wandel je in 10 minuutjes naar het voedselbos. Toch met de auto? Parkeer deze bij het metrostation of kijk of er een plekje is bij Buitenplaats Vlaardingen. Meer informatie over het Oogstfeest vind je op de website: www.voedselbosvlaardingen.nl

23-08-2022