Ontdek de 5 voordelen van SAP Business One

Ontdek de 5 voordelen van SAP Business One

Ben je werkzaam in de project- of procesindustrie, voor een groothandel of binnen een servicebedrijf? Met het juiste ERP-systeem zorg je ervoor dat bedrijfsprocessen binnen jouw onderneming worden geautomatiseerd.

Met een sterk ERP-systeem verloopt de bedrijfsvoering sneller, verhoog je de productiviteit van jouw onderneming en voldoe je optimaal aan de wensen van jouw cliënten. Een veelvoorkomend ERP-systeem is SAP Business One. We bespreken de vijf voordelen van dit systeem voor jouw bedrijf.

1. De eindeloze mogelijkheden van SAP Business One
Geen bedrijf is identiek, geen ondernemer gelijk. Daarom wil je bij het kopen van een ERP-systeem een pakket dat je compleet kunt aanpassen aan jouw bedrijfsvoering. SAP Business One is een softwarepakket dat je eenvoudig op jouw voorkeuren kunt afstemmen. Je selecteert uit honderden functionaliteiten jouw favoriete add-ons, zodat het softwaresysteem optimaal binnen jouw organisatie functioneert. En wanneer je een specifieke functie zoekt die niet direct voorhanden is, maakt Logres Business Solutions deze speciaal voor jou op maat.

2. SAP Business One is flexibel
Niet alleen de vele functies maken SAP Business One een ideaal ERP-systeem ook de gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat bedrijven graag met dit softwarepakket werken. Zo kun je zelf de benamingen wijzigen of informatie van jouw eigen intranet of internet in het systeem verwerken, waardoor medewerkers van iedere afdeling en laag binnen jouw organisatie snel en effectief kunnen samenwerken. Aangezien iedere werknemer voor werkzaamheden afhankelijk is van gegevens van anderen, is het ERP-systeem zodanig opgezet, dat het direct herkenbaar en vertrouwd is. Ook voeg je velden en knoppen toe, of laat je juist onderdelen weg ter versoepeling van het bedrijfsproces.

3. Het koppelen van SAP Business One aan andere software
Een belangrijk voordeel van SAP Business One is dat je dit ERP-systeem kunt verbinden met andere software die binnen jouw bedrijf toegepast wordt. In het softwarepakket is zich een intagration framework beschikbaar, dat je alleen maar hoeft aan te zetten, waarna je direct andere

veelvoorkomende software met het pakket verbinden kan. Deze slimme koppelingen verbeteren de automatisering binnen jouw bedrijf, wat een enorme tijd- en kostenbesparing oplevert.

4. Handig overzicht van financiële processen
Doordat SAP Business One handmatige bedrijfswerkzaamheden eenvoudig digitaliseert, heb je direct inzicht in de financiële bedrijfsprocessen. Het risico op fouten binnen het systeem blijft beperkt. Bovendien zie je meteen welke punten binnen jouw organisatie aandacht behoeven en kun je marges verkleinen. Van boekhoudtaken als het invoeren van journaalposten tot het bekijken van transacties in uiteenlopende valuta´s, je regelt binnen een handomdraai jouw bankzaken. Door de budgetten en cashflow te beheren, bekijk je in realtime hoe jouw onderneming ervoor staat.

5. Mobiele toegankelijkheid van SAP Business One
SAP Business One biedt dankzij meerdere app´s en ruime online toegankelijkheid de mogelijkheid om waar dan ook ter wereld jouw bedrijfsprocessen te bekijken. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding. Dankzij de SAP HANA database is bovendien de mobiele snelheid aanzienlijk. Je kunt deze database ook offline gebruiken. Hierdoor maak je de juiste beslissingen voor jouw bedrijf op ieder moment van de dag aan de hand van de meest recente gegevens. Als jouw bedrijf groeit, ontwikkelt SAP Business One zich met jouw bedrijf mee. Je past eenvoudig nieuwe functionaliteiten toe, en breidt het systeem uit zodat het voor jouw onderneming geschikt is. Deze brede toepasbaarheid en flexibiliteit maken SAP Business One uiterst geliefd binnen het bedrijfsleven.

28-10-2022