Richting Rotterdam en Hoek van Holland ...

Omrijden of thuisblijven?

Omrijden of thuisblijven?

Wie aanstaande weekeinde reisplannen heeft met de auto dient rekening te houden met de nodige A20 afsluitingen. Weekendafsluiting A20 richting Rotterdam 18 - 21 november; nachtafsluiting A20 richting Hoek van Holland 19 - 20 november.

In het weekend van 18 tot 21 november is de A20 richting Rotterdam tussen Maassluis en het Kethelplein afgesloten vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding. Ook is de A20 richting Hoek van Holland dicht in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 november. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met langere reistijd. Op maandagochtend 21 november is er een nieuwe verkeerssituatie op de A20 richting Rotterdam. Tussen het nieuwe knooppunt Vlaardingen en het Kethelplein zijn dan drie in plaats van twee rijstroken beschikbaar.

Afsluitingen
Deze weekendafsluiting gaat in op vrijdagavond 18 november 22.00 uur en duurt tot maandagochtend 21 november 05:00 uur. De nachtafsluiting tussen het Kethelplein en Maassluis richting Hoek van Holland is tussen zaterdag 19 november 22.00 uur en zondag 20 november 09.00 uur. De opritten gaan steeds om 21:00 uur dicht.

Omleidingen richting Rotterdam 18-21 november
Doorgaand verkeer richting Rotterdam wordt omgeleid via de A4 en de N223. Verkeer tussen Maassluis en Vlaardingen kan omrijden via de Maassluissedijk. Weggebruikers vanuit Vlaardingen richting Rotterdam kunnen naar de A20 rijden via de Burgemeester Heusdenslaan en oprit 10. Om sluipverkeer tegen te gaan zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand verkeer.

Omleidingen richting Hoek van Holland 19-20 november
Doorgaand verkeer richting Hoek van Holland wordt omgeleid via de A4 en de N223. Verkeer met een bestemming in Vlaardingen wordt vanaf de A20 omgeleid via afrit 10 Schiedam-Noord en vanaf de A4 via afrit 9 Vlaardingen, deze afrit is alleen bereikbaar vanaf de A4. Verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis wordt via Maassluissedijk geleid

Geluidshinder
In het weekend wordt dag en nacht doorgewerkt. Er rijdt veel werkverkeer en verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het plaatsen van vangrail in de nacht en heiwerk op zaterdagochtend bij de Holysingel. Van maandag 21 tot en met donderdag 24 november en van maandag 28 november tot en met donderdag 1 december vervangt bouwconsortium BAAK ’s nachts de vangrail in de middenberm van de A20 richting Rotterdam. Dit kan geluidshinder in de omgeving geven.

Nieuwe verkeerssituatie
Op maandag 21 november is de situatie op de A20 richting Rotterdam gewijzigd. Dan zijn er drie rijstroken beschikbaar in plaats van twee.

Meer informatie
Voor de Blankenburgverbinding wordt de A20 van 2 naar 3 rijstroken per rijrichting verbreed. Er zijn daarom in 2022 nog een aantal weekendafsluitingen. Meer informatie hierover is te vinden op www.blankenburgverbinding.nl/a20. Hier kan iedereen zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project of de speciale bouwapp van het project downloaden via een QR-code of via de app store (zoeken naar Blankenburgverbinding).

15-11-2022