Olie lekkage op bouwterrein in de Westwijk

Olie lekkage op bouwterrein in de Westwijk

Je hebt misschien inmiddels gehoord/gelezen over het ‘milieu incident’ op het bouwterrein tussen de Floris de Vijfdelaan - Philips de Goedestraat en de Dirk de Derdelaan? De betrokken partijen hebben hard geprobeerd om er geen ruchtbaarheid aan te geven, maar omwonenden die het zagen gebeuren zaten er bovenop en hebben, omdat niemand de verantwoordelijkheid nam en er niets gebeurde, na 3 weken de media ingeschakeld. Deze week is er een artikel verschenen in Groot Vlaardingen en vandaag in het AD en dat bracht de zaak eindelijk een beetje op gang. ONS Vlaardingen heeft vragen gesteld en wij zijn heel erg benieuwd naar de antwoorden

Het is inmiddels dus al weer 3 weken (!) geleden dat de hydraulische olieleiding van de heistellage sprong en er meer dan 100 liter giftige hydrauliek olie de wijk ingesproeid werd en alles onder de olie kwam te zitten. Het werk ligt nu al 3 weken stil. Dat gebeurt niet zomaar!

Iemand van Wijkbeheer Vlaardingen zei verbaasd te zijn dat van Wilchem Milieu- en incident Management nog niet begonnen was met het saneren. Het schoonmaken moet juist zo snel mogelijk plaatsvinden om intrekken in de bodem te voorkomen!

Arnold Weijs, Projectleider gebiedsontwikkeling, mailde :  “ de aannemer zal dit verder op pakken in samenspraak met Waterweg Wonen en zij zullen zorgdragen en zijn verantwoordelijk voor de schade en het opruimen hiervan. De Gemeente zal hier samen met de milieudienst op toezien dat dat ook daadwerkelijk gebeurt”. 

Nadat er in de media over geschreven werd, zijn er de volgende ochtend proefmonsters van de bodem op het terrein genomen, maar verder gebeurt er nog steeds niets. De beheerder van de Vve Philips de Goedestraat heeft een expert ingeschakeld die onze flat en de aangetaste auto’s bekeken heeft en er zal een schadeclaim ingediend worden bij Vos-Plegt.

Wijkbewoners die niet thuis waren toen het gebeurde, wisten van niets en dus ook niet waar ze met hun eventuele schadeclaim terecht kunnen. Een kwalijke zaak!

Er zijn nog steeds heel veel Vlaardingers die helemaal niet weten wat er gebeurt is, dus proberen wij zoveel mogelijk ruchtbaarheid aan deze kwestie te geven. Vandaar deze mail. Ik hoop dat jij ook bij wil dragen aan het op gang brengen van die broodnodige sanering !!

19-06-2022