Nexus kan zich opmaken voor degradatiewedstrijden

KORFBAL - Nexus begon matig aan de uitwedstrijd tegen Twist, maar wist een 3-0 achterstand knap om te buigen in een 3-4 voorsprong. Twist herstelde de voorsprong (6-5 ruststand) en liet Nexus in de 2e helft niet meer langszij komen. Twist zegevierde met 14-11.

Zaterdag stond de korfbalclash tussen Schiedam en Vlaardingen op het programma. Een wedstrijd met de nodige belangen voor beide teams; voor Twist om de strijd voor de 2e plaats en voor Nexus om een kans te houden om de 4e plaats - en dus de beslissingswedstrijden - te ontlopen.

De wedstrijd begon in het voordeel van de Vlaardingers. Nexus had moeite om goede aanvallen neer te zetten en het duurde dan ook 13 minuten voordat Nexus het eerste doelpunt wist te maken. Twist had toen al 3 keer de korf weten te vinden. Het bleek voor Nexus wel het doelpunt dat ze nodig hadden, want door onder andere twee puntgave vrije ballen van Wilfred Koppe wist Nexus een knappe voorsprong te pakken. De doelpunten bleven schaars in de 1e helft, zo werd er gerust met een schamele 6-5 voorsprong voor Twist.

De 2e helft bleek lastig voor Nexus. De doelpunten vielen moeizaam voor Nexus, waardoor Twist uit kon lopen naar een 11-7 stand. Twist had daarmee een definitief gat geslagen, want ondanks een aantal puntgave treffers van de ingevallen junior Yannick van Otterlo, gaven de blauwhemden de winst niet meer uit handen.

Nexus blijft daarmee op 0 punten steken, 2 punten achter op ODO. Een 3e plaats behalen - en daarmee het ontlopen van een degradatiewedstrijd - lijkt daarmee een onneembare vesting. Volgende week speelt Nexus 1 tegen Phoenix 1 (Margriethal, aanvang 15:15 uur).