Ian Maatsen halve international

Nederland - Frankrijk 1-2

Nederland - Frankrijk 1-2

AMSTERDAM - Vooraf waren de verwachtingen al niet zo hoog gespannen als zou moeten. Vanwege een hoosbui aan afzeggingen van internationals heerste de gedachte dat als we met niet al te grote cijfers van Frankrijk zouden verliezen, we al blij mochten zijn. Het werd al met al een redelijk hoopvolle 1-2 tegen de onbetwiste koploper in aanloop naar het EK van volgend jaar in Duitsland. Maandag 16 oktober de allesbeslissende wedstrijd in en tegen Griekenland.

Belangrijker nog dan die kleine nederlaag was ditmaal de bankbezetting. Daar zat voor het eerst Vlaardinger Ian Maatsen. De Chelsea-speler die vorig seizoen kampioen werd met Burnley en zo naar de Premier League promoveerde heeft kennelijk indruk gemaakt op Ronald Koeman.

De bondscoach trakteerde hem al eerder op een trainingsstage met de Grote Elf en dat beviel kennelijk zo goed dat hem nu een plekje op de bak werd vergund. Niet alleen eervol, maar het moet hem op termijn een vaste stek als (liefst) linksback bij de Londenaren opleveren. Eind seizoen 2023-2024 loopt zijn contract af en extra exposure in de vorm van speelminuten is gewenst.

Een korte zoektocht op internet leerde dat stadgenoot Wim Koevermans van FC Vlaardingen hem voorging. Hij speelde één interland en maakte daarin precies een uur vol. De Vlaardinger werd wel met Oranje in Duitsland (1988) Europees Kampioen. Een gunstig voorteken, derhalve: Ian Maatsen mee naar de Oosterburen!

Tekst en screenshots
Peter Joore

Fotobijschrift
Boven: aftocht met de Feyenoorders Quilindschy Hartman, Calvin Stengs en Mats Wieffer
Onder: geheime gesprekken met Xavi Simons?

231013 Ian Maatsen Xavi Simons NL FRA 1 2

14-10-2023