Natuurlijk Delfland gaat weer wilgen knotten

Natuurlijk Delfland gaat weer wilgen knotten

VLAARDINGEN / SCHIEDAM - Het knotseizoen gaat weer starten. Help mee de wilgen te knotten of te wel het groene fitnessen. Het is niets heerlijkers om de wind door je haren te voelen, een dikke tak uit een wilg te zagen of in de pauze met elkaar te kletsen.

Natuurlijk Delfland zorgt voor gereedschap, koffie, thee en koeken. Het is raadzaam stevige schoenen en nauwsluitende kleding te dragen. Bij regen gaan de activiteiten niet door. Belangstellenden boven de 15 jaar zijn welkom die graag hun handen uit de mouwen steken. Vraag nadere Informatie en een aanmeldingsformulier aan via natuurlijkdelfland@knnv.nl. Of bel Geert van Poelgeest: 06-3300 1742.

De knotplekken:
21 oktober 09:30 – 12:30 uur, Westland
21 oktober 10:00 – 12:30 uur, Delft
21 oktober 10:00 – 12:30 uur, Rijswijk

Ook wordt er in Vlaardingen geknot. Er worden elke 14 dagen op deze plekken wilgen geknot.

Knotwilgen zijn een sieraad voor het landschap, het zijn ook kleine natuurreservaatjes waar planten en dieren een leefplek hebben.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.

Meer informatie:
Kun je vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

12-10-2023