Natuurcafé in De Boshoek over 'zeeleven'

Natuurcafé in De Boshoek over 'zeeleven'

SCHIEDAM/VLAARDINGEN/MAASSLUIS - Op 3 december houdt Natuurlijk Waterweg-Noord van 10.00 – 12.00 uur het maandelijkse Natuurcafé in natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Dit keer is het thema 'zeeleven'.

Belangstellenden uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam zijn van harte welkom om deze gratis bijeenkomst mee te maken. Ieder wordt door de gastvrouw Joke Smeenk ontvangen.

In het laatste natuurcafé van dit jaar verteld Mick Otten, de coördinator van de Strandwerkgroep, over de activiteiten van deze werkgroep. Er wordt niet alleen op het strand gezocht naar leven, maar ook in de Oosterschelde en in zee. Waar heel veel dieren worden gevonden, is tussen de stenen van zeedijken. Hij werkt met de belangrijkste zeeonderzoekers uit Nederland samen. Er worden regelmatig nieuwe soorten ontdekt.

Mick is naast enthousiast onderzoeker en verteller over zeeleven ook fotograaf. Hij heeft al verscheidene fototentoonstellingen op zijn naam staan. Mick is actief in het museum van Maassluis en geeft fotografie-lessen. Hij laat tijdens het Natuurcafé een aantal van zijn prachtige foto’s zien.

Over Natuurlijk Waterweg-Noord (KNNV)
Natuurlijk Waterweg-Noord staat voor samenleven met de natuur. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, natuureducatie en natuurbescherming in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

Sinds 1988 is de vereniging gevestigd in natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Per gemeente is er een contactpersoon waar je vragen kunt stellen.

Natuurlijk Waterweg Noord is ook een werkgroep van Floron en een actieve werkgroep bij Sovon.

Foto: bron Natuurlijk Waterweg-Noord, foto door Mick Otten

22-11-2022