Nacht van de nachtvlinder in de Heemtuin Westwijk.

Nacht van de nachtvlinder in de Heemtuin Westwijk.

Het weekend van 2 en 3 juli is weer de nationale nachtvlindernacht.
Verspreid door het hele land zullen er excursies worden georganiseerd. Zo ook in Vlaardingen.

Overdag kun je veel vlinders zien vliegen maar ’s nachts vliegen er nog veel meer. Waarom vliegt de ene vlinder overdag en de andere vlinder ’s nachts. Wat is het verschil tussen een dag- en nachtvlinder? Zijn alle nachtvlinders bruin? En zijn het allemaal motten? 
Wil je deze wondere wereld ontdekken, kom dan naar de Nacht van de nachtvlinder op zaterdag 2 juli om 22.00 uur. (tot circa 23.30 uur) Locatie is de prachtige Heemtuin in de Westwijk van Vlaardingen. Deze nacht is iets voor diehards. De zon gaat namelijk pas iets na tienen onder. Maar dat moet je ervoor over hebben. Juli is namelijk dé nachtvlindermaand om veel soorten te zien. De resultaten van deze nacht zullen worden doorgegeven aan de Vlinderstichting.

Deelname is gratis. Aanmelden vóór 1 juli via www.ivn.nl/afdeling/rotterdam-en-omstreken Kinderen en jongeren onder de 14 alleen onder begeleiding van een volwassene. 

Zie voor informatie over de Heemtuin: https://www.facebook.com/HeemtuinWestwijk. Informatie over het IVN (Beleef de Natuur) kunt u vinden op https://www.ivn.nl/afdeling/rotterdam-en-omstreken

 

 

 

 

27-06-2022