Meer dan 1500 bezoekers!

Muziek- en skatefestival Rock ‘n Ramps in Oranjepark

Muziek- en skatefestival Rock ‘n  Ramps in Oranjepark

Afgelopen zaterdag dreigde een regenachtige dag te worden voor muziek- en skatefestival Rock ’n Ramps. Het begon tijdens het optreden van festivalopener en Next Top Band-winnaar No Offense al op te klaren, de zon brak door tijdens de show van Pat Smith en toen headliners Call it Off, Chaser, Tusky en Teenage Bottlerocket op het podium stonden was er geen wolkje meer aan de lucht. Het door De Kroepoekfabriek georganiseerde festival in het Oranjepark was met meer dan 1500 bezoekers weer een groot succes.

Muziek
Het muzikale programma begon om 12:30, nét toen er een flinke regenbui over het  Oranjepark waaide. Maar tijdens het optreden van No Offense, de band die bandcompetitie  Rock ’n Ramps Next Top band in juni won, nam de regen gelukkig af. Sinds dat moment  werd het weer alleen maar beter en het veld alleen maar voller.
   De volgende acts, Rotterdamse skaband Phoenix City Retaliators en Rotterdamse  hardcoreband From The Heart, trokken de zon achter de wolken vandaan. Dit zorgde samen  met de show van poppunkband Call It Off voor een enorme toestroom aan bezoekers. Vanaf het moment dat Pat Smith op kwam, was er letterlijk geen wolkje meer aan de lucht. Ook het publiek kwam hier los en liet zich helemaal gaan op de beats van Pat of op de tricks op de  skatebaan. De Amerikaanse band Chaser, de Nederlandse punkrockhelden van Tusky en de 
Amerikaanse band Teenage Bottlerocket maakten het feestje compleet. Bezoekers genoten  zichtbaar met volle teugen: van de zon, van de mensen, van skaters én natuurlijk van de  muziek.

Skaten
De hele dag werd het muzikale programma afgewisseld met het skateprogramma. Ook bij  de skatebaan was het de hele dag een drukke bedoening. Ouiji Boards, Dreams en Sick  Boards verzorgden het skateprogramma, waar zowel jong als oud op af kwam. De hele dag  waren longboard-, skateboard- en BMX clinics te volgen. Tussendoor waren er ook nog  voorrondes en de finale van de skatewedstrijd, Best Trick wedstrijden en tot slot een race.  De winnaars van deze onderdelen wonnen prijzen, zoals boards, shirts en sneakers.

Lokale partners dragen bij aan succesvolle editie
Naast de muziek en het skaten, was er ook randprogramma aanwezig. Zo werden sneakers  gepimpt door de artiesten van Vlaardingse onderneming OTD Sneakers. De hele dag door  werden schoenen voorzien van logo’s van Rock ‘n Ramps, De Kroepoekfabriek, of van één  van de bands. Bij de bus van welzijnsorganisatie Minters waren bezoekers de hele dag door  Tony Hawk’s Pro Skater op de Playstation aan het spelen. Tot slot stond de uit Vlaardingen  afkomstige kunstenaar Riceau ter plekke een skate deck te ontwerpen, geïnspireerd op  alles wat er op het festivalterrein gebeurde. Van tevoren had hij al per band een deck  ontworpen, gebaseerd op hun artwork en muziek, welke na elke show aan de betreffende  band werden overhandigd.

Het festival werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Vlaardingen, Het Prins Bernhard  Cultuurfonds, Fonds Schiedam Vlaardingen, Weeshuis Fonds en De Groot Fonds.

Volg Rock ’n Ramps op social media door naar www.linktr.ee/rocknramps te gaan.

230801 RockRamps RonvanRutten2

01-08-2023