Nieuwe wijk direct in de verdediging

Mrija krijgt bezoek van FC Shakhtar Donetsk

Mrija krijgt bezoek van FC Shakhtar Donetsk

Ter voorbereiding is de voetbalkampioen van Oekraïne van 3 t/m 23 juli weer neergestreken in Vlaardingen. Na een aantal oefenwedstrijden hebben 2 spelers van FC Shakhtar Donetsk vandaag bewoners van de wijk Mrija verrast met een bezoek.

Verdedigers Viktor Kornienko en Eduard Kozik kregen van wethouder Ivana Somers-Gardenier een rondleiding door de nieuwe wijk Mrija waar half augustus 1.000 Oekraïense ontheemden zullen wonen. “We zijn trots dat we FC Shakhtar Donetsk kunnen laten zien waar we mee bezig zijn en daarnaast is het geweldig om kinderen uit Mrija de kans te geven deze topsporters te ontmoeten”, aldus wethouder Somers-Gardenier.

Eenmaal de wijk ingelopen werden de spelers al gauw opgemerkt door de kinderen. Zij konden het niet laten een balletje te trappen en met hen op de foto te gaan. “De bouw van Mrija heeft indruk gemaakt. In zo’n korte tijd is er zoveel gerealiseerd. Prachtig om te zien dat Vlaardingen zich zo inzet voor de Oekraïense bevolking”, vertelt Andrey Babeshko, woordvoerdervan  FC Shakhtar Donetsk.

Update bouw Mrija
Op dit moment wonen ongeveer 670 mensen in Mrija, vooral vrouwen en kinderen. De bouw nadert zijn voltooiing aangezien het laatste woonblok de komende weken wordt opgeleverd. De school is gebouwd en er is plek voor een informatiepunt waar Inclusia (locatiebeheer) zich gaat vestigen. Er is ook ruimte voor een huisarts en het wijkteam om spreekuur te kunnen houden. Half augustus 2023 kunnen de laatste bewoners naar Mrija verhuizen, waarna op 11 september 2023 de officiële opening plaatsvindt.

Fotobijschrift
1. Viktor Kornienko Eduard Kozik en wethouder Ivana Somers-Gardenier genieten van een balletje in de zon.
2. De twee verdedigers van Shakhtar Donetsk dollen wat met een jonge bewoner van Mrija.

Fotografie
Roel Dijkstra Fotografie

230721 Viktor Kornienko Eduard Kozik Mrija Roel Dijkstra

21-07-2023