Roedel klasse muzikanten beschermt stevige sound

Mr. Wolf = nieuwe muziek met Rijnmonds DNA

Mr. Wolf = nieuwe muziek met Rijnmonds DNA

Groot Rijnmond is een wereldband rijker. De Canis lupus mag zich muzikaal verheugen in een nieuwe welp of (volwassen) wolvenkind: Mr. Wolf. Op dit moment meldt Google dat er wereldwijd 1000 bands zijn waarbij het woordje “wolf” deel uitmaakt van de naam. Veelal met een eigen stijl; dus dat bijt elkaar niet. Mr. Wolf is dus nummer 1001; een sprookje dat Peter en de Wolf tot een piepknor stofwolk reduceert.

We noemen de meest bekende: Wolves in the Throne Room (Black metal), Steppenwolf (Born to be wild), Wolf Eyes (Trip-metal), Wolf Alice (Wonderschoon), Wolf People (Psychedelisch), Peanut Butter Wolf (Hip hop), Peter Wolf (J. Geils Band), Wolfmother (Hard rock), Wolf Parade (Garage rock) en Howlin’ Wolf (Blues). Voeg daaraan toe het vaderlandse Thewolff en de lijst lijkt compleet.

Donderdag 1 juli 2021 om 00:00:00 uur ging hun eerste hit in spé via Spotify, YouTube en de eigen Facebook-pagina de lucht in: Starlight. In dit nummer bezingt Mike Vos een relatie, waarvan je verwacht dat die niet werkt omdat de twee geliefden te verschillend (zouden) zijn. Hoe anders pakt dit uit?!

Mr. Wolf, niet te verwarren met Harvey I solve problems Keitel in Pulp Fiction, is de tweelingbroer van de band Exile. Ervaringen zijn gebundeld, leeftijden doen er niet langer toe en de Stones hebben een vinger in de muzikale zelf gekookte pap. Mr. Wolf gaat echter enkel en alleen voor muziek van eigen hand. De muzikanten wentelen zich, met drie blazers, naast blues en Rock & Roll in stevige en gevoelvolle soul, die klank- en sfeervolle associaties oproept met de Hot Haarlemmerdijk Horns van De Dijk.

Mr. Wolf zal regelmatig via YouTube en andere kanalen nieuwe liedjes presenteren. Niet enkel om anderen deelgenoot te maken van hun muzikale drang is het een opstap naar optredens. Want dat is en blijft de mooiste manier om liefhebbers aan je te binden. Gaat dat luisteren is de boodschap als dat vrijelijk kan.

Een streekgebonden band met een echte Stones-vibe. Dat is je ware!

Mr. Wolf
Pat de Wolf: drums, Brian Kruit: bas, Stephan Bijl: gitaar, Jeroen van As: gitaar, Mike Vos: zang, akoestische gitaar en Jan de Ligt: saxofoon.

Starlight
YouTube: www.youtube.com/watch?v=N65IWTA2G84

Mr. Wolf boeken of informatie?
E-mail: mikevos1976@gmail.com

Tekst
Peter Joore

Fotografie
Marcel Rozenberg

20-07-2021