EUR 100.000,- bestedingsgeld

Molen Aeolus wint VriendenLoterij Molenprijs 2023

Molen Aeolus wint VriendenLoterij Molenprijs 2023

Heeswijk-Dinther - Molen Aeolus in Vlaardingen heeft de VriendenLoterij Molenprijs 2023 gewonnen. Dit maakte Nicole Bakker, directeur-bestuurder van De Hollandsche Molen, op 12 oktober bekend op de Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther. Het vrijwilligersteam van de Aeolus wist in de stemperiode van 6 september tot 1 oktober 12.113 stemmen te verzamelen en bleef daarmee de drie concurrerende molens voor. De Vlaardingers gaan met de hoofdprijs van € 100.000 naar huis, een extra hoog bedrag in verband met het 100-jarig jubileum van De Hollandsche Molen.

Arjen van Duijvenbooden, voorzitter van Stichting Exploitatie Molen Aeolus, is ontzettend blij met de winst: “Oorspronkelijk wilden we voor 1 steenkoppel geld werven, maar nu kunnen we 2 koppels laten restaureren. Het bedrag kunnen we bovendien gebruiken om een plek in te richten om organisaties uit de omgeving te ontvangen en educatieve activiteiten te organiseren.”

Iedereen wint
Op de tweede plaats eindigde met 10.646 stemmen de Lonneker Molen in Lonneker (Enschede). Molen Den Oord in Ommen volgde met 6.130 stemmen en molen De Harmonie in Biervliet wist 4.626 stemmen binnen te slepen. Deze molens krijgen het aantal stemmen in euro's uitgekeerd, waarmee zij een mooie start kunnen maken voor verdere financiering van hun molendromen.

Download gratis routeboekje: LINK.

Fotobijschrift en fotografie
Het vrijwilligersteam van molen Aeolus in Vlaardingen viert de overwinning bij de Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther (Foto: Jurgen Jacob Lodder)

14-10-2023