Mol verwerft Waaigat

Eenzijdig woonbeleid van de baan

Het Waaigat Wonen is niet langer in handen van Hermon Erfgoed. De vastgoedontwikkelaar uit Zeist is ex-eigenaar van de tien beeldbepalende panden aan de Markt. Eigenaar is nu de Vlaardingse firma Mol, die het eenzijdige woonbeleid heeft laten vervallen.

Mol verwerft Waaigat

Hermon Erfgoed verwierf de panden oktober 2018 van de familie Groen die er 102 jaar een woonwinkel bestierde. Het pand, gelegen aan de Markt 57, zal ook niet langer worden omgebouwd tot 17 maar tot boven de 20 stadsappartementen voor alle geïnteresseerde kopers met willekeurig welke achtergrond of levensovertuiging.

Dat Het Waaigat Wonen exclusief zou worden beheerd en worden verhuurd door Stichting Gay Living stuitte menig Vlaardinger tegen de borst. In het kader van de laatste ontwikkelingen in met name Rotterdam, waar homo’s het momenteel moeten ontgelden, leek dit sowieso geen gelukkige keuze.

Bouw
Maandag 23 augustus zijn de werkzaamheden van start gegaan. Inschrijving en verkoop zijn al in volle gang. Van de panden zijn er nog slechts beschikbaar. De rest is reeds verkocht.

De panden, die in een U-vorm staan aan de Hoogstraat (3 st), Markt 4 st) en Smalle Havenstraat 3 st). Hiervan staat er twee op de hoek. Binnen en achter de panden is een overdekt atrium, waarin een glaskap voor doorlaat daglicht. In deze ruimte zijn een lift, bergingen, de meterkast en een postkast annex beltableau. v/h Het Waaigat Wonen krijgt ook een eigen VVE.

De panden kunnen naar eigen inzicht worden ingedeeld en opgesplitst en kunnen “zelf” worden verbouwd volgens bouwbesluit. Tekeningen worden door de gemeente Vlaardingen beoordeeld op haalbaarheid.

Interesse en verdere info?
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met A. Mol Beheer. Contactpersoon is Amenda Swaneveld. Telefoon: 010-248 0440.

14-09-2021