Mirjam Touwslager grootste uitgever meertalige prentenboeken in Nederland

Nieuw kinderboek 'Lappa gaat naar school' 30e uitgave

VLAARDINGEN - Op 1 september verschijnt Lappa gaat naar school, het dertigste prentenboek van de Vlaardingse Mirjam Touwslager. Dat haar droom om ondernemer te zijn – met een eigen creatie en een eigen merk - is gerealiseerd, kun je wel stellen nu haar uitgeverij LAPPA Books de grootste in Nederland is op het gebied van meertalige prentenboeken.

Mirjam Touwslager grootste uitgever meertalige prentenboeken in Nederland

Mirjam schrijft en illustreert onder de naam Mirjam Visker en richtte in 2012 uitgeverij  LAPPA Books op, gespecialiseerd in prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar.  Terugkerende thema’s zijn verbinding tussen mensen en culturen en de zorg voor de natuur.

Vanaf 2017 verschenen de eerste tweetalige prentenboeken. Inmiddels zijn er ruim 100  titels in meer dan 17 verschillende talen(combinaties) verkrijgbaar. Om er een paar te  noemen: Pools, Chinees, Turks, Spaans, Russisch, Duits, Japans, Farsi, Hindi, Tigrinya en  niet te vergeten Oekraïens.

Dat bij bijna een kwart van de kinderen in Nederland thuis in een andere taal gesproken  wordt (bron: Onderwijsinspectie), verklaart de grote behoefte aan goede tweetalige  (voorlees) prentenboeken. Want bij een meertalige opvoeding is het belangrijk dat zowel de  thuistaal als de nieuw te leren taal aandacht krijgt. De thuistaal is immers de basis en  belangrijk voor de vorming van de identiteit van het kind. Ook blijkt uit onderzoek dat kinderen sneller een nieuwe taal oppikken als ook het spreken van de thuistaal wordt  gestimuleerd.

Scholen, bibliotheken, opvanglocaties, taalhuizen, (taal)scholen, voor- en vroegschoolse  opvang en expatorganisaties, maar ook particulieren maken dan ook dankbaar gebruik van  de tweetalige prentenboeken met de avonturen van Lappa. Voor de allerkleinsten  introduceerde Mirjam afgelopen mei de nieuwe serie LAPPA Little: tweetalige  prentenboeken speciaal voor baby’s en peuters, ontwikkeld in nauwe samenwerking met de  peuter- en kinderopvang.

230831 Mirjam TouwslagerDe Vlaardingse Mirjam Touwslager (1965) wilde als kind al schrijver worden. Op 35-jarige  leeftijd ging ze in de avonduren alsnog naar de kunstacademie Willem de Kooning in  Rotterdam en richtte uitgeverij LAPPA Books op. Vanaf 2017 verschenen de eerste  tweetalige prentenboeken. Inmiddels zijn er ruim 100 titels in meer dan 17 verschillende  talen(combinaties) verkrijgbaar.

Op 1 september verschijnt Lappa gaat naar school, het 30ste boek in de reeks van Lappa  prentenboeken. Er is een Nederlandstalige, NL-Poolse en NL-Turkse editie.

Voor meer informatie:
www.lappabooks.nl

 

31-08-2023