Minicursus bomen herkennen & Workshop kruidenthee maken

Twee cursussen in oktober en november

Bomen spelen een belangrijke rol in onze leefomgeving, ze zorgen voor opvang fijn stof en geven zuurstof af. Bij warme zomers zijn bomen belangrijk voor een verkoelend effect. Bovendien zijn bomen vaak heel gezichtsbepalend in het stadsbeeld. Bomen leren kennen betekent dat mensen zich bewust worden van hun omgeving en bomen als waardevol leren zien.

Minicursus bomen herkennen & Workshop kruidenthee maken

Tweedelige cursus op donderdagavond 27 oktober en 3 november
Jaren geleden gaf Frank van Alphen in De Boshoek voor de KNNV een mini bomencursus. Frank deed dit op een heel inspirerende en levendige manier. Stichting Boombehoud heeft Frank gevraagd dit nog eens te willen herhalen in de Heemtuin.

De cursusavonden beginnen om 20.00 uur. Inloop 19.45 uur.

Opgeven vóór 26 oktober. Plaats: De Heemtuin, Vlaardingen West. Kosten: aanschaf van een eenvoudig boekje 1,50 euro. Inlichtingen: nellekevdl46@kpnmail.nl

***

Zondagochtend 23 oktober: theeworkshop in de Heemtuin
221018 Rozenbottels KruidentheeEen kruidenthee zelf samenstellen is leuk en lekker! En je kan ook een theemengsel maken met een medicinale werking. Denk aan een thee bij verkoudheid of een ontspannende thee. Tijdens deze workshop wordt vertelt over de verschillende bereidingen, over de medicinale werking van kruiden, maar ook hoe je ze veilig kan gebruiken.

Deelnemers krijgen een reader mee om alles thuis nog eens rustig door te nemen … voor bijvoorbeeld een kopje zelf samengestelde ontspannende thee.

Materiaal is aanwezig.

Plaats: Heemtuin, Westwijk in Vlaardingen. Maximaal aantal deelnemers 12 personen, aanmelden voor 21 oktober bij: heemtuin@fondssv.nl Aanvang om 10.00 uur. Duur workshop ongeveer 2 tot 3 uur.

Meer informatie
Petra Sintnicolaas, Roots Care - Natuurgeneeskunde & Aromatherapie
Telefoon: 06-1741 4261
E-mail: info@roots.care

Nelleke van der Luit

E-mail: nellekevdl46@kpnmail.nl

18-10-2022