Midden-Delflandprijs 2021 voor bomenman Piet van der Eijk

Midden-Delflandprijs 2021 voor bomenman Piet van der Eijk

De Midden-Delflandprijs 2021 gaat naar Piet van der Eijk uit Den Hoorn voor zijn vasthoudende en standvastige inzet en grote betrokkenheid om het belang van bomen in het landschap onder de aandacht te brengen en bomen te beschermen. 

De prijs, beter bekend als ‘de Kievit’,werd aan hem uitgereikt tijdens de algemene vergadering van de Midden-Delfland Vereniging (MDV)dinsdagavond 8 juni. De Kievit is het bijbehorende kunstwerkje van keramiste Tineke van Gils uit Schipluiden.

Bomen
Als lid van de werkgroep Bomenvan de vereniging volgt Piet van der Eijk het bomenbeleid van o.a. de gemeente Midden-Delfland en is hij alert opkapvergunningen en herplantplannen (bijv.‘t Kraaiennest). Hij is op dit terrein sinds 2000 ook actief als regionaal contactpersoon namens de landelijke Bomenstichting. 

In 2017/2018 werkte de geboren Delftenaar Piet van der Eijk, die tot 2001 een hoveniersbedrijf had, mee aan een omvangrijk bomeninventarisatieproject in het buitengebied van de gemeente Midden-Delfland. Momenteel is hij betrokken bij de realisatie van een pluktuin met fruitbomen en schapenweide in Schipluiden.

Ook werkt hij onvermoeibaar mee aan de Midden-Delfland Dag, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 19 juni en verzorgt hij met regelmaat workshops (fruit)bomen snoeien. Van begin af aan is hij lid van de MDV-werkgroep Paden. Geen themawandeling of Piet is bij de organisatie betrokken en vaak ook als gids.

Midden-Delflandprijs sinds 1997
De Midden-Delflandprijs (F.W. van Ooststroomprijs) is in 1997 ingesteld door het bestuur van de Midden-Delfland Vereniging, ter gelegenheid van het afscheid als bestuurslid van Frits van Ooststroom, die vanaf de oprichting in 1977 de vereniging o.a. als secretaris/penningmeester heeft gediend. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een vrouw of man die zich inzet voor het behoud of verbetering van het Midden-Delflandgebied.  

09-06-2021