Middeleeuwse jaarmarkt in Vlaardingen

VLAARDINGEN - Zaterdag 15 juni is er een jaarmarkt rondom en in de Grote Kerk van Vlaardingen aan de markt. Deze jaarmarkt is gratis toegankelijk. Het begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Aansluitend is er tegen betaling nog een gastronomische activiteit.

Middeleeuwse jaarmarkt in Vlaardingen

Na het succes van het 1000-jarig jubileum van de Slag bij Vlaardingen in 2018, heeft de Stichting Vlaardingen 2018 elk jaar een activiteit georganiseerd om het middeleeuws verleden van Vlaardingen onder de aandacht te brengen. Alleen vorig jaar niet. Toen werd het gevierd dat Vlaardingen 750 jaar stadrechten had.

Op de jaarmarkt die zaterdag 15 juni plaatsvindt, zijn er 25 kramen met handel en ambachten. Dit jaar wordt via het thema Kunst en Kunde een verdieping aangebracht. Er zullen diverse acts zijn die te maken hebben met de geneeskunde, wetenschap en beeldende kunst. Zo zijn o.a. er een alchemist, een astroloog en een heelmeester. Verder wordt het Tapijt van Vlaardingen getoond en is er een demonstratie van borduurkunst. Ook kunnen bezoekers zelf in actie komen op de boogschietbaan aan de Touwbaan. Voor kinderen zijn er ook speciale activiteiten.

Het programma overdag is gratis toegankelijk voor iedereen. Aansluitend kunnen mensen tegen betaling genieten van een middeleeuws diner. Tijdens het diner zullen er ook een aantal optredens zijn.

Fotografie
Nico te Laak

28-05-2024