Met Vockestaert de boer op

Met Vockestaert de boer op

Weer eens een kijkje nemen op een boerenerf? Met een gids het weidevogelgebied in? Dieren aaien en het verhaal van de bomenlaan van Lentiz Maasland horen? Op zaterdagmiddag 7 mei organiseert Agrarische Natuurvereniging Vockestaert als vanouds ‘Met Vockestaert de boer op’. Dit jaar in samenwerking met familie Suijker en Lentiz (V)MBO Maasland.

Boerderij
Van 13.00 tot 16.00 is het erf van de familie Suijker aan het Doelpad 4 in Maasland open voor bezoekers. U mag een kijkje nemen bij de koeien in de stal. Boer Paul legt graag uit hoe de melkrobot werkt. Op het erf kunt u verschillende zuivelproducten proeven en van alles te weten komen over de koe, het werk op de boerderij en de verwerking van de melk. Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom, voor hen is er o.a. een boerderijquiz te doen. Wie weet gaan ze wel naar huis met een echt Boerderijbewijs.

Weidevogelexcursie
Vanaf het erf starten om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur weidevogelexcursies. Een ervaren gids neemt u mee het weidevogelgebied in en zal u van alles vertellen over de grutto’s, kieviten en andere vogels die u tegenkomt. Heeft u een verrekijker? Neem die dan mee. De excursies duren ca 1,5 uur. Op het erf is een verzamellocatie aangegeven. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Lentiz Maasland
Via een leuke, gemarkeerde korte route langs het onlangs aangelegde voedselbos wandelt u vanaf de familie Suijker naar het Lentiz. De school heeft veel verschillende boerderijdieren van allerlei (oud-Hollandse) rassen, die zich goed laten aaien. Het Lentiz is ook trotse bezitter van een mooie bomenlaan waar van alles over te vertellen is.

Kom zo veel mogelijk op de fiets. Eventuele auto’s kunt u parkeren op de parkeerplaats van MVV’27 gelegen aan het Doelpad. De toegang is gratis, omdat de middag mede mogelijk wordt gemaakt door Beheerst. Loswal ‘De Bonnen’, St. Fonds Schiedam Vlaardingen, Fonds 1818 en Gemeente Midden-Delfland.

20-04-2022