Sint met speciaal vervoer naar IKC ’t Palet

Met Bob, Plop en de Saeftinghe het Vlaardings water op

Met Bob, Plop en de Saeftinghe het Vlaardings water op

Een dag voor zijn 1742e verjaardag ging de Sint over het water en dwars door de Haven met de Saeftinghe naar het Buizengat. Op die plaats stonden alle kinderen van IKC ’t Palet klaar om de eminence grise op luidruchtige wijze hartelijk welkom te heten.

Samen met zijn niet allemaal even zwarte, maar kleurrijke (als op een palet) Pieten had hij dit bezoek als “belangrijk” in zijn Grote Boek genoteerd.

Al vanaf het water mikten de Pieten allerlei strooigoed de kant op. De kinderen, veilig achter de hekken, vingen meest als volleerde basketballers de pepernoten moeiteloos uit de lucht. Een enkele verdwaalde kruidnoot werd alsnog van de grond opgepakt, afgeveegd en opgegeten.

Na een serie door de kinderen mooi uitgevoerde dansen en een woord van welkom toog de Sint met zijn trouwe gevolg én alle kinderen naar de school. Daar was hij de gast van het jaar en kon er eindelijk worden voorgelezen uit het Grote Boek; door de meeste kinderen met enthousiast vertrouwen tegemoetgezien.

De ijskoude tocht met de Saeftinghe van Bob en Plop beviel de Goedheiligman voor de tweede maal erg goed en een vervolg met dit grijze schip, dat, net als de Sint, niet tot de jongsten behoort (bouwjaar 1938), zit er dik in. De kinderen hebben nu al iets om naar uit te zien.

Saeftinghe van binnen bekijken?
Noteer gerust in de agenda dat liefhebbers van maritieme historie de Saeftinghe op zaterdag 28 januari van 12.00 tot 17.00 uur kunnen bezichtigen tijdens de geplande Snertparty.

Kopje snert kopen aan wal voor Café Concordia, waar je ook een bijpassend drankje kunt bestellen en nuttigen en samen met je juist aangeschafte Saeftinghe sjaal of ijsmuts de kou gepast het hoofd kunt bieden. Er wordt ook een historische film getoond. Uiteraard met dit ex-politieschip als hoofdrolspeler.

Filmpjes over/met de Saeftinghe kijken?
Link: https://youtube.com/@voormaligdienstvaartuigsae6102

Tekst
Peter Joore

Fotografie
Jeroen van der Hoogt | Peter Joore

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

06-12-2022