Meeuwenplaat - D.V.O.’32 10-1 (6-1)

Door Vrienden Opgericht vijandig afgedroogd

HOOGVLIET (Voetbal) - Er zijn van die zaterdagen dat je liever onder een dekentje op de bank blijft zitten. Lekker een serie op Netflix bingen, terwijl buiten de winter op gang komt. Helaas zat een afgelasting er niet in, want Meeuwenplaat heeft de beschikking over kunstgras. En dus knoopte de razende verslaggever een dikke sjaal om z’n nek en reisde met frisse tegenzin af naar Hoogvliet.

Met een 10-1 nederlaag zou je bijna gaan denken dat deze mood profetische waarde had. Deze draai om de oren gaat de boeken in als een zwarte bladzijde in de clubhistorie van D.V.O.’32. Mogelijk dat ons vlaggenschip wel eens eerder met dubbele cijfers verloren heeft, maar niet dat het handjevol trouwe supporters zich kon heugen.

Ditmaal ook géén commentaar op de scheidsrechter of andersoortig Calimero gedrag. Dit pak slaag hadden de Vlaardingers volledig aan zichzelf te wijten. Al vanaf de eerste minuut ging het mis. Waar D.V.O.’32 z’n huid tot dusver duur verkocht door de linies kort op elkaar te houden, en waar nodig de gaatjes voor elkaar te dichten, leek het vandaag op de grote uitverkoop. Was dit soms Black Saturday?!

Binnen 30 seconden stond het al 1-0 en vanaf dat moment maakte het scorebord op sportpark Dukdalf overuren. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd en maakte het de 3-1. Maar de laatste vijf minuten voor rust waren om te gruwelen. Binnen een paar minuten liep Meeuwenplaat uit naar 6-1. Met name keeper Berend speelde een twijfelachtige rol. De doelman leek onder hoogspanning te staan, want elke vangbare bal moest hij lossen. Met een keeperswissel in de rust werd de schlemiel uit z’n lijden verlost. Met Natoe tussen de palen probeerde D.V.O.’32 er nog wel wat van te maken, maar de verdedigende cohesie was verdwenen. Uiteindelijk viel 5 minuten voor tijd de 10-1 en kreeg dit spookduel een passend einde.

Waren er nog dan lichtpuntjes in deze donkere dagen? Jawel. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Tim Kievit, die de keeper van Meeuwenplaat met een kunstwerkje verschalkte. En daarnaast het gegeven dat ook deze zwarte bladzijde alweer snel bij het oud papier terecht komt. In de krant van gisteren wordt tenslotte de vis verpakt. Komende zaterdag tegen H.V.C.’10 wordt afgetrapt met een 0-0 stand en dus alle kans om je als elftal te revancheren. Kop omhoog, mannen! Blijf die trainingsarbeid leveren en hou de boel bij elkaar. Samen uithuilen en opnieuw beginnen.