Jacqueline Kortleven staat perplex

Maximale hoeveelheid antistoffen en toch vaccineren?!

Maximale hoeveelheid antistoffen en toch vaccineren?!

Als het om corona gaat worden de discussies heftiger en de beperkingen almaar groter. Vaccineren is van overheidswege de enige en inmiddels opgelegde norm en wie niet meedoet is een paria. Toch beschikken veel mensen na besmetting over meer dan tot ruim voldoende afweerstoffen om Covid-19 te weerstaan.

Jacqueline Kortleven besloot onlangs tot het laten uitvoeren van een bloedtest. Hierbij haar relaas.

Jacqueline Kortleven: ‘Ruim een jaar geleden had ik Corona te pakken. Dat is te lang geleden en niet geldig voor een QR-code. Toch wilde ik weten in hoeverre ik nu natuurlijke immuniteit heb opgebouwd. Via de huisarts kreeg ik het niet omdat na een half jaar er geen antistoffen meer te vinden zouden zijn in mijn bloed.  Daarom besloot ik het zelf te regelen via een gespecialiseerd laboratorium door middel van een paar druppels bloed af te nemen. 

Nu krijg ik net de uitslag van mijn antistoffentest binnen en wat blijkt: Ik heb nog steeds bijna 10 x zoveel antistoffen dan de minimale hoeveelheid na vaccinatie die nodig is. Om minimaal positief te zijn met antistoffen is 35,2 voldoende. Mijn uitslag is 320,3.

Ik ben geen antivaxer of tegen inentingen, maar deze prik, die wil ik niet. Ik neem mijn sociale verantwoordelijkheid op mijn manier en toch word ik weggezet als ... vul maar in.

Natuurlijk ben ook ik woest over de rellen hier en daar, ook ik schrik van de wanhoop in de ziekenhuizen, ook ik vind dat ouderen en zwakkeren optimaal beschermd moeten worden, ook ik ben verdrietig over de uitgestelde operaties die niet door kunnen gaan. Toch word ook ik over de kam van onverantwoordelijk egoïstisch mens geschoren.

De nuance mag niet uitgesproken worden. Met een natuurlijke besmetting heb je veel langer een veel bredere bescherming tegen een besmetting. 

Er moeten toch inmiddels ruim 2 miljoen mensen in Nederland besmet zijn geweest met Corona. Met een paar druppeltjes bloed zouden we bij zoveel mensen kunnen aantonen dat een prik (nog) niet nodig is. Net zo makkelijk regelmatig te testen, en misschien veel voordeliger dan iedere keer een booster waar we nu op afstevenen.’

Een vaccin gaat kosten € 20, -. Voor deze bloedtest betaalde Jacqueline Kortleven € 35,-. ‘Mocht massaal worden overgegaan op deze test, dan kan dit vast een stuk goedkoper.’

24-11-2021