Vandaag en morgen in Winkelcentrum Spaland:

Manshoog bewegend 3D-beeld van verdachte van misbruik van twee meisjes

Manshoog bewegend 3D-beeld van verdachte van misbruik van twee meisjes

SCHIEDAM - Vandaag heeft de politie een bijzondere stand in Winkelcentrum Spaland, waarin onder meer een levensgroot bewegend 3D-beeld wordt getoond van een verdachte die in 2010 twee meisjes onder bedreiging van een mes seksueel heeft misbruikt. Hieronder zie je de video die Jan Willem de Boer van JW TV zojuist maakte in het winkelcentrum. 

Een reactie van een voorbijganger (zie afbeelding boven) over deze nieuwe manier van het in beeld brengen van verdachten: "Fantastisch, het is echt, heel echt. Ook wel beetje creepy. Hoop van harte dat deze manier bij gaat dragen aan het opsporen van verdachten."

Mark Schimmer van Sima Sport (afbeelding onder) geeft namens de winkeliers aan dat het winkelcentrum graag aan het verzoek van de politie meewerkt. "De betreffende man achter mij in beeld is op holografische manier in beeld gebracht. Deze man schijnt uit Schiedam Noord te komen, iemand heeft naast hem gewoond of in de straat bij hem gewoond, je maakt mij niet wijs dat je hem dan - ook al is het tien jaar later - niet meer zou herkennen."

Ook morgen - dinsdag 14-12 -  is de stand van de politie de gehele dag in Winkelcentrum Spaland opgesteld. Op de stand zijn agenten van de zedenpolitie aanwezig, zodat de mensen desgewenst informatie kunnen krijgen en/of tips kunnen delen met de politie.

Afgelopen zaterdag heeft de politie met deze stand in winkelcentrum De Loper gestaan. 

Een meisje in Schiedam en een meisje in Vlaardingen werden seksueel mishandeld. Nog een meisje in Vlaardingen kon ontkomen aan de man. De drie meisjes zijn geconfronteerd met de beelden. Deze emotionele confrontaties en de interviews met de drie slachtoffers, gehouden door Anniko van Santen, zijn op dinsdag 14 december om 20:30 uur te zien in de uitzending van Opsporing Verzocht.

ma1rc

13-12-2021