S’DANS

Magnezy Dance Productions in Wennekerpand

Magnezy Dance Productions in Wennekerpand

SCHIEDAM - Magnezy Dance Productions heeft als doel dans in Schiedam naar een hoger plan te tillen. Met de dansserie S’DANS (spreek uit: Schiedans) stelt zij een uitgebreid en gevarieerd programma van dansvoorstellingen samen in samenwerking met Theater aan de Schie.

In deze serie kan het Schiedamse publiek kennis maken met de grote artistieke kwaliteit en diversiteit van alom geprezen voorstellingen en zo een completer -en samenhangender- beeld van de Nederlandse dans als bloeiende kunstvorm verkrijgen. Eén dinsdagavond per maand gaat een bekend Nederlands dansgezelschap in het Wennekerpand in Schiedam optreden met een avondvullende dansvoorstelling, workshops, lezing, Q & A met de makers en veel meer.

SWAY door Andreas Hannes
SWAY draait om de gemeenschappelijke beweging van het zwaaien - de zorgeloze energie en beweging van het in en uit balans raken. In deze ritmische en avontuurlijke solo wil Andreas Hannes slingeren tussen landschappen, mythische verhalen, muzikale tijdlijnen en verzonnen geschiedenissen. We zijn getuige van de transitie van de protagonist door omgevingen door een constante en sensuele herconfiguratie van zijn lichaam en de ruimte. De scènes omvatten een dans voor heruitgevonden erfgoed, een ode aan het blijven bij je pijn, en de creatie en ontbinding van ritmische wezens die energieën van kracht, kwetsbaarheid, onvermijdelijkheid en absurditeit in zich dragen.

ANDREAS HANNES
Andreas Hannes werd bekend met zijn praktijk van continu huppelen in zijn stukken The City en Tremble. Hij ontving de Moving Forward Trajectory 2018, de Young Art Support Amsterdam 2019 en de BNG DansPrijs 2020. Geïnspireerd door de huppelpraktijk ontwikkelde Andreas een nieuwe methode van warping, waarbij het lichaam opduikt in aerodynamische landschappen. Hij creëerde stukken als Reverberated Emissions met het ensemble van ICK Dans Amsterdam en Warping Soul met de dansers van Conny Janssen Danst.

In 2022 werd hij in Aerowaves 22 geselecteerd als een van de twintig meest veelbelovende jonge kunstenaars van Europa. In SWAY zet hij zijn warping praktijk voort en nodigt hij het publiek uit in een perifeer entertainment dat ruimte biedt voor reflectie en verbinding met een luchtige kijk op het omgaan met iemands worstelingen en begrip van vooruitgang.

Concept, choreografie & uitvoering: Andreas Hannes Muziekcompositie & mix: Gary Shepherd (Streamer Nymphonic Orchestra) Productieleiding: Michael Scerbo Geproduceerd door: Julidans, ICK Dans Amsterdam, Theater Rotterdam, DansBrabant, Korzo

Wanneer: 19 september om 20:15 uur
Waar: Theater Wennekerpand, Vijgensteeg 1, Schiedam
Reserveren via: www.theateraandeschie.nl

12-09-2023