Maandag aanstaande opent inschrijving voor Roparun 2022

Maandag aanstaande opent inschrijving voor Roparun 2022

SCHIEDAM - Vanaf 1 november kunnen teams zich inschrijven voor een nieuwe editie van de Roparun. Na de dertigste editie in oktober gehouden te hebben in Landgraaf, hoopt de in Schiedam gevestigde organisatie in het pinksterweekend van 2022 (4-6 juni) weer op een traditionele uitvoering met startlocaties in Frankrijk en Duitsland en een finish in Rotterdam.

Vanwege het coronavirus vond de dertigste editie van de Roparun in een aangepaste vorm plaats. Dit betekende een kortere editie, met start en finish in Landgraaf. Daardoor was het aantal teams dat mee kon doen minder, maar werd er desondanks wel weer een bedrag van ruim twee miljoen euro opgehaald.

De teams
In de afgelopen dertig edities is er al meer dan 90 miljoen euro opgehaald voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. De deelnemende teams zetten zich, met de acties die ze organiseren, het gehele jaar in voor het goede doel. De acties variëren van collecteren tot het wassen van auto’s en van het verkopen van een zelf bedachte Roparunpuzzel tot het rondbrengen van kerstkaarten. Al het geld dat deze teams ophalen komt ten goede van de ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Een team bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, ofwel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en diverse begeleiders: chauffeurs, verzorgers, cateraars en navigators. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Families, vrienden, bedrijven of organisaties kunnen een team vormen en daarmee meedoen aan de Roparun. Ook voor mensen die alleen mee willen doen is er bij veel teams vaak nog ruimte.

De Roparun is een non-stop estafetteloop die al meer dan 30 jaar wordt gehouden. Teams organiseren in aanloop naar het evenement acties om geld op te halen. De jubileumeditie in Landgraaf leverde 2.030.030 euro op. Het ingezamelde geld is bestemd voor organisaties en projecten, in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

Meer informatie over deelname is te vinden op www.roparun.nl/meedoen

Foto: bron Stichting Roparun, foto door Kimo Grashuis

29-10-2021