Lover to Lover brengt nieuwe elpee uit

Sleepless ode aan Engelse jaren 70 en 80

Weet je nog? Dat zenuwachtige gevoel van vroeger? Dat je na lang wachten en sparen (meest goed bewaard zakgeld) die ene en langverwachte elpee kon kopen om hem vervolgens helemaal grijs te draaien? Die beleving en dat gevoel wil Lover to Lover terughalen. Back to your own youth.

Lover to Lover brengt nieuwe elpee uit

Peter de Jong en Ron Snelderweert beginnen in 2004 met het opnemen van eigen muziek. Engelse artiesten en popbands uit de 70ies en 80ies vormen de inspiratiebron. Van 2011 tot 2014 wordt een deel van die nummers live met een band uitgevoerd. Daarna stopt het en ligt het jaren stil. In 2021, na Covid, kriebelt het weer en besluiten beide heren opnieuw de studio in te gaan. Het plezier om samen te creëren is hervonden en nieuwe songs worden opgenomen. Live optreden is niet langer het doel maar samen genieten van het creatieve proces is waar het nu om draait.

De albumtitel Sleepless verwijst enerzijds naar een van de nummers, een lullaby lovesong en persoonlijke ode. Anderzijds was nu juist de onrust en slapeloosheid van de tekstschrijver trigger voor de albumlyrics, welke hun bestemming hebben gevonden in troostende klanken.

“Afronding” is een ander thema dat als een rode draad door de muziek van Lover to Lover heen loopt. Naast het opnemen van nieuw werk wordt het materiaal vanaf 2004 tot 2014 dan ook voorzien van een final touch. Het resultaat is het eerste album “Sleepless”. Kijk, lees en luister vooral via www.lovertolover.nl. Release 18 december 2023.

Op de hoes een oogveblindende dame zoals we die kennen van de albums van Roxy Music. Een andere liefde van Ron Snelderweert. Binnenkort verwachten we een luisterrecensie te mogen presenteren.

18-12-2023