Life Goals/Bewegen Werkt!

Life Goals/Bewegen Werkt!

Op vrijdag 24-06-2022 vond de afsluiting van het Bewegen Werkt! traject 2 plaats. Een van de deelnemers die halverwege het traject is uitgestroomd naar een betaalde baan was ook aanwezig. Na een uur te hebben bewogen van 09:30 - 10:30 uur in het warme weer kwamen de deelnemers bij elkaar om wat water te drinken. Buurtsportcoach Diego vertelde ze over de mogelijkheden van sporten en bewegen in Vlaardingen. Vervolgens mochten de deelnemers als beloning vanwege hun inzet de afgelopen periode een sport setje uitzoeken van Sportspullenbank NL. Na het passen van de verschillende kleding kon elke deelnemer met trots een setje mee naar huis nemen. De lunch werd grotendeels verzorgd door de deelnemers zelf. Dit zag er prachtig uit! Onder het genot van deze gezonde lunch sloten de deelnemers en begeleiders gezamenlijk het traject met een grote glimlach af. Als bedankje ontvingen de begeleiders ook nog een presentje van de deelnemers!

Wat is het Bewegen Werkt! traject?

Bewegen Werkt brengt de deelnemers letterlijk en figuurlijk in beweging. Het primaire doel van het programma is het psychologisch en sociaal kapitaal van de deelnemers vergroten. Tevens wordt er vanuit het Life Goals programma een monitor bijgehouden. Vanuit het eerste traject kwam naar voren dat de deelnemers na het programma een verbeterde fitheid, een verbeterd zelfbeeld, verbeterde zelfregulatie en meer sociale contacten hebben. De sport- en beweegactiviteiten zijn afgestemd op het niveau van de deelnemers en worden gegeven door buurtsportcoach Diego van Vlaardingen in Beweging.

In een samenwerking tussen Vlaardingen in Beweging, Stroomopwaarts en Prevenzie(Leefstijlcoaching) beweegt een groep volwassenen gedurende een projectperiode twee keer in de week op de locaties van DVO´32 en vv Zwaluwen. Aansluitend aan het beweegmoment wordt er gezamenlijk nog een kopje koffie en thee gedronken. Op een van de twee momenten wordt er, op locatie van DVO´32, aandacht besteed in verschillende workshops aan leefstijlcoaching voor de volwassenen. Deze workshops worden verzorgd door leefstijlcoach Mariëlle.

 

 

 

 

27-06-2022