Lezing door Chris van Dam in de Windwijzer

‘Recht doen: theorie of praktijk?’

VLAARDINGEN - Nederland is een democratische rechtsstaat. We hebben een grondwet met grondrechten, er zijn onafhankelijke rechters en de overheid moet zich aan de regels houden. Op papier klopt het, maar loopt het in de praktijk wel zo goed? Waarom ging het dan mis rond de kinderopvangtoeslag, waarom hebben inwoners van Groningen zo’n moeite hun schade vergoed te krijgen en zijn drugscriminelen niet veel te machtig geworden? Lukt het de overheid nog wel die rechtsstaat in de praktijk handen en voeten te geven? Of zijn ook anderen (bedrijven, burgers, religieuze instellingen) daar verantwoordelijk voor?

Lezing door Chris van Dam in de Windwijzer

Op zondagmiddag 15 oktober zal Chris van Dam over deze kwesties een lezing verzorgen tijdens Zin op Zondag. Van Dam heeft een indrukwekkende carrière achter de rug als politieman, als officier van justitie en als lid van de Tweede Kamer was hij voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie kinderopvangtoeslag (POK). Op dit moment is hij voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van Stek, de diaconale uitvoeringsorganisatie van de Haagse protestantse kerk en voorzitter van Epafras, een organisatie die Nederlanders die in het buitenland gedetineerd zitten geestelijke verzorging biedt.

Kortom, genoeg invalshoeken om een mooie zondagmiddag mee te vullen! Na een korte inleiding zal Chris graag in gesprek met alle aanwezigen. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Aanvang is om 15.00 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Entree is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

06-10-2023